Sikeres volt a második Országos Kisvasutak Napja Lillafüreden

2013. szeptember 10.

Közlemény

A Magyar Turizmus Zrt. első alkalommal 2012-ben rendezte meg az Országos Kisvasutak Napját Királyréten a hazai kisvasutak népszerűsítése céljából. A kezdeményezés sikerének köszönhetően 2013-ban is folytatódott a rendezvény, ezúttal a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton és állomásain.

A Magyar Turizmus Zrt. már második alkalommal népszerűsítette a kisvasutakat, ezúttal az Északerdő Zrt. lelkes kollégáival együttműködve. A családi rendezvény elsődleges célja az volt, hogy az érdeklődőket bevezesse a kisvasutak különleges világába, felhívja a figyelmet Magyarország természeti értékeire, melyek felfedezése egy keskeny nyomtávú vasúton utazva egyedülálló élményt nyújt.

Szombaton több mint 1000 család kereste fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasutat és állomásait. A családok apraja-nagyja megtalálhatta a számára érdekes programot.

A lillafüredi állomásnál megismerkedhettek a hazai kisvasutakkal a kihelyezett kisvasút-kiállításon, részt vehettek erdei iskolás foglalkozásokon, sétalovagláson, megtekinthették a veterán autóbusz bemutatót, vagy a Lillafüredi Ökoturisztikai Központ kiállítását és mindezek után vasutazhattak tovább a következő állomásra. A Fazola-kohónál változatos színpadi programokkal várták az érdeklődőket: többek között majorette- és táncbemutatók, az Ámulat társulat meséi és a 100 Folk Celsius kicsiknek és nagyoknak is ismerősen csengő dallamai tették változatossá a délutánt.

Sétálás közben a turisztikai régiók sátrainál hasznos információkat, belföldi úti tippeket, turisztikai kiadványokat gyűjthettek be az érdeklődők.

Az őszi erdő szépségével találkozhatott, aki vállalkozott a Pisztráng tanösvény bejárására. Garadna állomásnál kézműves foglalkozások és Mókus-odú játszótér fogadta a vállalkozó kedvű gyermekközönséget, az erdészeti és vadászati kiállításon pedig új ismeretekkel bővíthették tudásukat az erdő rejtelmeiről. A Decathlon kitelepülésén labdajátékokban és íjászatban tehették próbára tehetségüket az érdeklődő kisvasutazók.

A nagyszámú látogatót a Dorottya utca felé zakatoló kisvonat szállította vissza a város zajába, új erdei ismeretekkel és élményekkel gazdagodva, hisz tudjuk; „A vonatozás szórakozás!”

Az Északerdő Zrt. professzionális rendezése és a helyszínek tökéletes előkészítése mind hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A Magyar Turizmus Zrt. szívügyének tekinti a kisvasutak népszerűsítését a belföldi utazók körében. Célja, hogy erősítse azt az üzenetet, koncepcionális változást, hogy az erdő mindenkié, az ott található turisztikai attrakciók, látogatóközpontok, erdészeti erdei iskolák, tanösvények és kisvasutak nagyszerű kikapcsolódást kínálnak a kirándulóknak.

IMG_5884A gyerekek jobban élvezik az utazást, mint a videojátékot – Úton Miskolc - Dorottya utca és Lillafüred közöt.

IMG_6395Garadna-völgyi végállomás – A helyszínen íjászat, Mókus-odú és röplabda pálya várta a játékos kedvűeket

IMG_6619A nap fő attrakciójaként a 100Folk Celsius zenekar adott koncertet

További információk: Magyar Turizmus Zrt. Társasági Kommunikációs Iroda