Soha nem látott összefogás a német vendégekért

2013. március 27.

fotoKét évvel a PA nyugat-magyarországi projekt alapjainak „letétele” után, 2013-ban már 7 település legjelentősebb szállodái vesznek rész e mintaprojektben. (A PA Touristik Németország egyik legjelentősebb, – három nagy utazásszervező céget tömörítő – gyógyturizmusra szakosodott nagyvállalata.) Az összefogáshoz csatlakozott 21 vezető magyarországi gyógy- és wellness szálloda közül, az idei első roadshow-n, mintegy 16 ház mutatta be kínálatát a dél-németországi vendégeknek, március 25-27. között. A háromnapos rendezvény során több mint 500 gyógyulni vágyó potenciális német vendég ismerkedhetett meg a Nyugat Magyarországi Termálút sokszínű kínálatával.

A rendezvényt kiegészítő szállodai workshop keretében több sikeres személyes megbeszélésre is sor került, így a résztvevő értékesítési vezetők elmondása szerint, jelentős mennyiségű konkrét foglalás várható a közeli jövőben. Az előadásokat a vendéglátók, így a Rheuma Liga, a Müller Reisen, valamint a Blesinger Reisen köszöntői vezették fel. A rendezvény legfontosabb programja, a Dr. Moll Veronika reumatológus főorvos asszony által tartott közel egy órás előadás volt, amely a vendégek minden kérdésére választ adott. A szállodai workshop keretében, a súlyfürdőt feltaláló Dr. Moll Károly lánya válaszolt négyszemközt a kérdésekre. A településeket pedig Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. németországi képviseletvezetője mutatta be.

Idén sem kezdődhet úgy a tavasz, hogy a PA Touristik németországi chartergépei ne indítanák el heti rendszeres járataikat négy németországi városból. Az előzetes foglalások bizakodásra adhatnak okot, hiszen az elmúlt két év kiemelkedő, 30%-os növekedése után, idén időarányosan ugyancsak 20%-os növekedés várható a német piacról.