Sokszínű balatoni tavaszi megjelenések

2013. április 16.

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) 2013-ban az „Ébredés” kampányidőszak keretében 3 belföldi regionális turisztikai vásáron, több tízezer érdeklődő előtt mutatta be a Balaton régió gazdag aktív program-, és szálláskínálatát.
Balaton_kiallitasA társkiállítók közül a Balatontourist Kft., a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. és a Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület mindhárom kiállításon részt vett a régiós standon, míg a Badacsonyi Turisztikai Egyesület, Zamárdi, Balatonkenese és a Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúr Turisztikai Egyesület kettő, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és a Hotel Helikon egy-egy kiállításon képviseltette magát.
A társkiállítók bemutatkozásuk során előtérbe helyezték újdonságaikat: így például a Balatontourist bemutatta az új zamárdi egységét és a nyárra felújítandó füredi wakeboard pályát, de keresettek voltak a nyugat-balatoni kerékpáros fejlesztések és aktív programok is. Balatonfenyvesen új túraútvonalakat jelöltek ki, Badacsonyban pedig ismét közlekedik a Régiójáró busz.
A kiállítások balatoni standjának programját badacsonyi borkóstoló tette színesebbé, illetve itt debütált a Balaton7 programsorozathoz kapcsolódó Balaton Pünkösdi Királya játék is. Az április 1-30. között zajló tudáspróbáról további információk a www.itthonabalatonon.blog.hu oldalon találhatók, amelyre a tavasz beköszöntével számos aktív tipp, túraajánlat és élménybeszámoló került fel.
A kiállításokra az Utazás kiállításra elkészült új, 48 oldalas invitatív Balaton kiadvány mellett a – Magyar TurizmusBalaton_kiadvanyok Zrt. 4 évszakos kommunikációjának megfelelő tematika szerint összeállított – Balaton kiadványt, valamint a nagysikerű régiós aktív és kerékpáros térképet vitte magával a Balatoni RMI.
Az Igazgatóság a vásárok mellett megjelent a Balaton-felvidéki Nemzeti Park márciusi szakmai napján, húsvét hétvégéjén a Balatonikum Klub prémium rendezvényén, kitelepült Budapesten a Gellért szállóban tartott „Nekem a Balaton a Riviéra” hétvégére és házigazdája volt a Nyugat Itthon rendezvénysorozat áprilisi eseményének.
A régió kedvezményes szezonális és Balaton7-es csomagajánlatai, valamint bővebb információ az aktuális rendezvényekről a www.itthon.hu/balaton weboldalon érhetőek el.
A Balaton régió – a KSH 2012. évi előzetes adatai alapján – továbbra is Magyarország első számú belföldi úti célja: 2012-ben a belföldi vendégek 22,6 %-a a Balatonnál töltötte pihenését, és hasonlóan jelentős volument tükröz az az adat is, miszerint a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött belföldi vendégéjszakák mintegy 26,2 %-a realizálódott a Balatonnál az elmúlt évben. 2013 első két hónapjában szintén emelkedés figyelhető meg a belföldi vendégéjszakák számában: január és február hónapokban összességében 6,5 %-kal több belföldi vendégéjszaka realizálódott a Balaton régióban, mint 2012 azonos időszakában.