Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

A szlovák Eurotelevízia riporterei fedezték fel Budapestet

2013. június 25.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. meghívására szlovákiai újságírók ismerkedtek Budapest történelmi fürdőivel és változatos gasztronómiai kínálatával az elmúlt hétvégén. A tanulmányúton részt vettek az Eurotelevízia hetilap és a www.etrend.sk weboldal munkatársai is. Elsősorban Budapest történelmi fürdői iránt érdeklődtek, felkeresték a szlovakGellért, Rudas, Széchenyi és Lukács fürdőket, kipróbálták szolgáltatásaikat. Ezen felül a magyar gasztronómiai paletta tradicionális és modern vonalával is megismerkedhettek. „Budapest éléskamrájában torkoskodtak” a Vásárcsarnokban, elsajátították a bonbonkészítés rejtelmeit a Szamos Gourmet Házban, kiváló borokat kóstoltak a Bock Bisztróban. A Várnegyedben található PestBuda bisztróban falatoztak, megkóstolták a magyar cukrászat remekeit a Lotz Caféban és a Ruszwurm cukrászdában. Meglátogatták a vasárnapi Szimpla Piacot és a Hungária Koncerthajó élőzenés programját élvezve hajókáztak a Dunán. A tanulmányút témáiból készült cikkek folyamatosan, több részben jelennek majd meg a nyár és az ősz folyamán.
A szlovákiai sajtó az utóbbi időben rendszeresen közöl cikkeket Magyarország turisztikai attrakcióiról, érdekességeiről és újdonságairól, gyakran merítenek témát és inspirációt a Magyar Turizmus Zrt. képviselete által kiadott Bulletin híreiből is. Az egyik legolvasottabb női hetilap, a 145 000 példányban megjelenő Báječná žena 2 teljes oldalon foglalkozott a szarvasi Mini-Magyarország, a békési Szilvapálinkaút, és a hamarosan kezdődő pannonhalmi Levendulahetek ajánlataival is. Ez utóbbi különösen felkeltette a szlovákiai sajtó figyelmét, a rendezvény kapcsán hamarosan a Szlovák Televízió stábja is ellátogat az Apátságba.