Tisza-tavi régiós bemutatkozás Szegeden és Debrecenben

2013. március 25.

A Tisza-tavi régió az elmúlt hétvégén két turisztikai kiállításon is bemutatkozott: március 22-24. között Debrecenben, a 23. alkalommal megrendezett Utazás és Szabadidő 2013 Kiállítás és Vásáron, valamint ezzel párhuzamosan március 23-24-én, Szegeden mutatta be turisztikai kínálatát a VII. Utazás Börze alkalmával.

tiszaMindkét vásári megjelenés igen hatékonynak és sikeresnek bizonyult. Az előző évek látogatottsági adatait túlszárnyalva még nagyobb számban tekintették meg a vásárt és keresték fel a Tisza-tavi standot. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően szép számmal fogytak a régiós kiadványok és a szolgáltatói anyagok is. Az MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága 4 társkiállítóval prezentálta a régió turisztikai kínálatát: Abádszalók, Tisza-tavi Ökocentrum, Tisza-tavi Túraközpont Hálózat és Robin KalandSziget (Tiszafüred). Az utazási trendeknek megfelelően a debreceni lakosság is szívesen választ közeli úti célokat, ezért is volt népszerű a Tisza-tó a hétvégi vásáron.

Ahogy Debrecenben az ingyenes belépés, Szegeden, a VII. Utazási Börze új helyszínválasztása bizonyult jó döntésnek a szervezők részéről. A szintén ingyenesen látogatható kiállítás idén a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjának aulájában kapott helyet. Az új és színvonalas helyszín sok látogatót vonzott a vásárra, akik döntő többsége konkrét céllal, kérdésekkel és ajánlatkéréssel kereste fel a Tisza-tavi standot. Pozitív élmény volt továbbá, hogy sokan hallottak már a tavaly tavasszal megnyílt Tisza-tavi Ökocentrumról, amely – mint az RMI társkiállítója – ezen a vásáron is jelen volt, és keresték prospektusát, ajánlatait, beleértve az osztálykirándulási csomagajánlatokat is. A kiállítási tapasztalatok alapján elmondható, hogy Szeged lakosságának utazói körében egyre népszerűbb a Tisza-tó: a kiállítás során jelentős számban keresték fel a standot olyan érdeklődők, akik eldöntötték már, hogy idén a Tisza-tóhoz utaznak, és ehhez kérik az információkat, gyűjtik be az ajánlatokat.

A Tisza-tavi régió a múlt hétvégi vásári megjelenéseket követően még két belföldi turisztikai kiállításon mutatkozik be; április 4-6. között Miskolcon, a „Menjünk Világgá…!” Vásáron, valamint az április 13-14-én megrendezendő XVI. Veszprém Megyei Utazás Kiállításon.