Turisztikai évadnyitó rendezvény Szentpéterváron az MT Zrt. oroszországi képviseletével

2013. január 31.

Szentpéterváron 2013. január 29-én rendezte meg az „Oroszországban működő Nemzeti Idegenforgalmi Hivatalok Szövetsége (ANTOR) és az Orosz Idegenforgalmi Szövetség (RSZT) az idei szezon első nagyrendezvényét. A hatodik alkalommal lebonyolított évadnyitó eseménynek a Taleon Imperial Hotel biztosított elegáns helyszínt.
Az MT Zrt. oroszországi külképviseletének asztalánál az utazásszervezők és ügynökségek képviselői elsősorban Budapest, és Magyarország gyógyturisztikai lehetőségei iránt érdeklődtek. Egészségturizmus témában több konkrét és gyakorlati kérdés is elhangozott.
Nagy sikere volt a képviselet által 3 éve elkezdett egészségturisztikai kiadványsorozat – „Hévíz”, „Harkány és Zalakaros”, valamint „Hajdúszoboszló és Debrecen” című – tematikus összeállításainak.
Azok, akik már foglalkoznak a magyar turisztikai termékek értékesítésével, kiemelték Magyarország szentpétervári Főkonzulátusának gyors és hozzáértő munkáját a vízumoztatás területén, valamint a konzulok segítőkészségét.
Többen annak a reményüknek adtak hangot, hogy hamarosan létrejöhet egy új légi összeköttetés az északi orosz nagyváros és Budapest között is.