A vajdasági magyar lakosságot invitálja hazánkba a Magyar Turizmus Zrt.

2013. szeptember 05.

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére a szabadkai székhelyű Pannon RTV kifejezetten a vajdasági magyar lakosságot megszólító műsort indít péntek esti főműsoridőben. A szeptember második felétől futó adás 25 perces műsor keretében mutatja majd be a szomszédos Szerbiában élő magyaroknak a dél-alföldi régió turisztikai vonzerőit. A világszerte közkedvelt – a vajdasági magyar nyelvű televízióban újonnan indított – főzőműsor keretében a régióra jellemző ételek elkészítését is bemutatják, szerepet kap Magyarország más tájainak bor-és gasztronómiai kínálata is: Az MT Zrt. a kezdeményezéssel kifejezetten a magyar-ajkú nagyközönséget kívánja utazásra, hazánk teljesebb megismerésére ösztönözni, ám a magyar nyelvű műsor szerb feliratozásának köszönhetően a műsor a szerb lakosságot is megszólítja.
A forgatás szeptember 1-5. között zajlik és a tervek alapján a jövőben további magyar régiók bemutatására is sor kerül.
A Pannon RTV több mint 200.000 háztartásba jut el Szerbiában.