Ausztria legnépszerűbb rádiós utazási magazinjának húsvéti száma „Pécsről jelentkezett”

2010. április 06.

A Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviseletével szoros kooperációban, Ausztria legnépszerűbb rádiós utazási- és turisztikai magazinja az ORF Radio Wien (http://wien.orf.at) hullámhosszán húsvét vasárnapjának délelőttjén „Pécsről jelentkezve” köszöntötte hallgatóit. Az „Auf und davon...” című közkedvelt kétórás rádióműsor legutóbbi adásában Peter Agathakis sztárriporter és Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai képviselőjének kalauzolásában egy könnyed, zenés délelőtti kvízműsor keretében ismerkedhettek meg a hallgatók Pécs városával és az idei kulturális programokkal. Az adás során az MT Zrt. képviselőjének színes történetekkel gazdagon fűszerezett elmesélésein keresztül közel négyszázezer rádiózó ismerhette meg részletesen az idén Európa Kulturális Fővárosa címet betöltő Pécs város gazdag történetét, illetve azokat a turisztikai attrakciókat, amiért idén feltétlen Pécsre kell látogatnia minden kultúra iránt fogékony turistának. Az interaktív játékokkal színesített turisztikai magazinban „megelevenedett” a város főtere: a rádióhallgatók hangképes tudósítások segítségével a dobostorta receptjétől kezdve a Mecsek-hegység rejtett kincséig bezárólag számos figyelemfelkeltő érdekességgel találkozhattak. A betelefonálós nyereményjáték győztese két főre szóló egyhetes pécsi szállodai tartózkodást nyert teljes ellátással, számos kulturális programra szóló belépővel és az Osztrák Államvasút (ÖBB) közvetlen Bécs-Pécs járatára szóló jeggyel. Az idei kulturális fővárosok között Pécs igen kedvelt az osztrákok körében, az ausztriai Gallup Intézet által az MT Zrt. megbízásából végzett felmérés szerint az idén külföldre utazó osztrákok 4 százaléka egyenesen Pécset tervezi felkeresni.

A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt turisztikai felvezetése az osztrák piacon már tavaly nyáron megkezdődött, s 2009 utolsó hónapjában a régió szálláshelyein már 200 százalékkal (!) bővült az osztrák vendégéjszakák száma. Az MT Zrt. bécsi irodája idén éves átlagban 50 százalékos osztrák vendégéjszaka-bővülést vár a dél-dunántúli régió szálláshelyein. Április közepén 15 fős sajtó- és szakértői delegáció érkezik Linzből Pécsre, ezáltal folytatva az egymást követő kulturális fővárosok közti promóciós együttműködést. A Pécs 2010 EKF projekt ausztriai akcióiról, a Staféta-kampány részleteiről további információ olvasható itt: www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php