Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Fesztiválok Éve road show egyetemistáknak és főiskolásoknak

2010. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. által 2010-re meghirdetett Fesztiválok Évében kiemelt célcsoport a mintegy félmillió főt számláló magyarországi egyetemista, főiskolai hallgatóság. Ők az áprilisban elindított vírusfilm pályázat mellett egy road show keretében is találkozhatnak a témaév újdonságaival, ismerkedhetnek a 2010. évi fesztiválokkal. A Magyar Turizmus Zrt. több budapesti és vidéki felsőoktatási intézménybe is ellátogat, ahol a fiatalok nem csupán a fesztiválokról és a belföldi turisztikai kínálatról kaphatnak első kézből információt, hanem több játékban is összemérhetik tudásukat. A fesztiválokat legjobban ismerő, legügyesebb és legszerencsésebb hallgatók fesztiválbelépővel is gazdagodhatnak.

A hallgatók a tanmenet részeként a Fesztiválok Évének kulisszatitkaiba is betekinthetnek: első kézből szerezhetnek gyakorlati ismereteket a nemzeti turisztikai marketingszervezet működéséről és a témaévek hátteréről, továbbá játékos feladatok segítik tudásuk gyarapítását a fesztiválok világáról, illetve a turisztikai marketingről.

A fesztiválok világát megidéző road show-t a Zrt. az intézményi programokhoz (például karriernap, egyetemi napok stb.) kapcsolja, ami a hallgatóság hatékonyabb elérését eredményezi. A szakmai rendezvény első állomásának a tatabányai MÜTF adott otthont 2010. április 23-án. A Fesztiválok Éve arculatát idéző pultnál az érdeklődők tájékozódhattak az idei fesztiválokról és a programokhoz kapcsolódó kedvezményes szállásajánlatokról. Az általános tájékoztatás mellett, a road show minden állomásán háromféle játékban – totó, fesztiválfotó felismerés és receptpárosítás – is kipróbálhatják tudásukat a hallgatók A helyszínen kitöltendő totókérdésekből kiderül például, hány millió szál virágot használnak fel a Debreceni Virágkarneválon, hol tartják a Harley Davidson fesztivált, vagy hány éves múltra tekint vissza a Hegyalja Fesztivál. A játékokban a legügyesebbek fesztiválbelépővel gazdagodhatnak.

Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója elmondta: „A fesztiválozás egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. A fiatalok számára a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok az érdekesebbek, de mindenki megtalálja a számára legvonzóbbat a több száz fesztivál között.”

A 2010. április 22-én kezdődött és május közepéig tartó előadássorozat és road show keretében a Magyar Turizmus Zrt. az alábbi intézményekbe látogat el: Szent István Egyetem – Budapest és Gödöllő, Nyíregyházi Főiskola, Modern Üzleti Tudományok Főiskolája – Budapest és Tatabánya, Zsigmond Király Főiskola Budapest, Budapesti Gazdasági Főiskola, Budapesti Kommunikációs Főiskola, Miskolci Egyetem és Dunaújvárosi Főiskola.