Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

"Kalandozások egy elfelejtett paradicsomban" - Pécs a főszereplője a saarbrückeni napilap utazás rovatának

2010. augusztus 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
A Saarbrücker Zeitung a legnagyobb példányszámban eladott napilap a saarlandi regionális hírújságok közül. A 2009-es adatok szerint a lapot 480.000-ren olvassák, és további 220.000-ren böngészik az online verzióját. A nagy népszerűségnek örvendő napilap az augusztus 14-15-i hétvégi számában „Kalandozások egy elfeledett paradicsomban“ címmel, egy egész oldalas cikk jelent meg Pécsről. A vendégcsalogató, hangulatos képekkel tűzdelt írás kiemeli Pécs német vonatkozásait, a dicséretesen őrzött sváb hagyományokat, és természetesen az Európai Kulturális Főváros látványosságait, továbbá a város történelmi és kulturális sokszínűségét sem hagyja szó nélkül. A cikk többek között a Szent Péter Bazilika, az ókeresztény és török emlékek, valamint a Zsolnay Múzeum meglátogatására biztatja az olvasókat. A szerző, Martin Lindemann, nem feledi a környék kincseinek bemutatását sem. A termál- és gyógyvizeink közül kiemeli a harkányi kénes víz gyógyerejét és a kitűnő villányi borok kóstolására ösztönzi az olvasókat.

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete kiemelt feladatának tekinti Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosának népszerűsítését, ezért a Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságával közösen, az elmúlt egy évben számos újságírót látott vendégül a régióban, többek között a cikk szerzőjét is, aki idén májusban tett eleget az MT Zrt. meghívásának.