Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Magyarország a német médiában

2010. augusztus 30.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A német sajtóban egyre gyakrabban olvashatunk Magyarországról szóló írásokat, hazánk nevezetességeit méltatató cikkeket, sőt, nem telik el olyan hét, hogy ne szerepelne hazánkat népszerűsítő kisfilm, vagy magyar szereplő valamelyik német televízióadón. A napokban például a Mitteldeutsche Rundfunk kedvelt délutáni műsorában, a Lexi Tv-ben, Budapest és Pécs kapta a főszerepet, a műsor honlapján pedig nemrégiben Pécsről, Európa Kulturális Fővárosáról terjedelmes cikk jelent meg. A határtalan városról írtak többek között kedvcsináló, egyoldalas cikket a Neues Deutschlandban, Kelet-Németország 40.000 példányszámban megjelenő napilapjában is, melynek online verziója is elérhető.

A ZDF esti tudományos talkshowjában, a „Natürlich Steffens“-ben pedig Horkai Zoltán, a gödöllői HORKAI Animal Training Center vezetője és alapítója beszélt a farkasokkal való tapasztalatairól. Az említett hírcsokor csak egy töredékét képezi a Magyarországról szóló híreknek. A hazánk iránti egyre nagyobb érdeklődés a Magyar Turizmus Zrt. német képviselete és Regionális Marketing Igazgatóságainak jóvoltából szervezett tanulmányutaknak, az újságírók, partnerek kellemes nyári élményeinek köszönhető. Az utak a magyar szolgáltatók segítőkész közreműködése nélkül nem jöhettek volna létre.