Pécs & gasztronómiai értékeink méltó „tálalása“Ausztriában

2010. augusztus 25.

Európa Kulturális Fővárosaként Pécs nagy népszerűségnek örvend Ausztriában: idén tavasszal már 40%-kal több vendégéjszakát töltöttek el az osztrák vendégek a dél-dunántúli régió kereskedelmi szálláshelyein az előző év azonos időszakához képest.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete Pécs népszerűsítését szolgáló kommunikációs tevékenységében ez év közepétől stratégiát váltott. A cél immár nem Pécs és a 2010-es programok megismertetése, hanem az Európa Kulturális Fővárosa cím apropóján a környék egyéb turisztikai attrakcióinak bemutatása, valamint hazánk tájjellegű gasztronómiai értékein keresztül a magyar konyha és a hungarikumok népszerűsítése. Ezt a célt szolgálta Ausztria vezető gasztronómiai lapja, a GUSTO Magazin újságírójának tanulmányútja is. Az MT Zrt. kezdeményezésére megvalósult sajtóút alapján a félmilliós olvasótáborral rendelkező magazin legfrissebb száma 5 oldal terjedelmű, parádés összeállításban ajánlja olvasói figyelmébe Pécs és környékének felfedezését, s a helyi konyha kipróbálását. Az útikönyveket megszégyenítő alaposságú cikk konkrét szállás, étterem és kirándulási tippeken keresztül avatja be az érdeklődőket a „magyarországi svábföld“ titokzatos szokásaiba, valamint képekkel gazdagon illusztrálva ábrázolja a turisztikai és gasztronómiai különlegességeket. A magazin on-line kiadása 28 oldalas diaprezentációban foglalja össze a cikk lényegét, amely megtekinthető itt: www.gusto.at/channels/722/main.shtml. Az Ausztriában folyó Pécs 2010 kampányról további információ elérhető a külképviselet honlapjáról: www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php