Pécs ismét téma a német sajtóban

2010. augusztus 25.

A Hamburgban és Niedersachsen tartományban 28.600 példányban megjelenő Evangelische Zeitung és az egész Németország területén 73.500 példányban terjesztett Katholische SonntagsZeitung igényes, egész oldalas cikkben mutatja be Pécs városát, kezdve a város történetén, a vallási műemlékeken át az Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt kapcsán folyamatban lévő fejlesztésekig. A szerző, aki a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága és németországi képviselete szervezésében ez év áprilisában járt a régióban, beszámol az új konferencia- és hangversenyközpontról és annak szupermodern könyvtáráról, aminek a Pécsett tanuló mintegy 34.000 magyar és külföldi egyetemista különösen nagy hasznát fogja venni. A Pécs belvárosáról festett hangulatos, kedvcsináló kép mellett bemutatja az év során még sorra kerülő legfontosabb rendezvényeket is.