Pécs a német sajtóban

2010. augusztus 23.

Az év eleji időnként kritikus hangok után a német sajtóban egyre inkább a pozitív hangvételű cikkek dominálnak a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt kapcsán. A dpa hírügynökség közölte le Georga Ismar cikkét, melyben a szerző elismeréssel szól arról, hogy az év folyamán lendületet kaptak a beruházások, javul az infrastruktúra, sikeresek a nyári kulturális programok és jelentős fellendülésnek örvendhet a város turizmusa is. Az érdeklődés különösen a külföldi turisták részéről nagy. A szerző megszólaltatja Szalay Tamás művészeti igazgatót, és egyetért vele abban, hogy az EKF projekt kitörési lehetőséget kínál a város részére, hogy a jövőben a kreativitás és művészi gazdagság otthonaként pozicionálhassa magát.

Pécs népszerűsítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete intenzív kampányt folytat, amelynek eredményeként számos cikk jelent már meg Európa egyik Kulturális Fővárosáról, melyek a http://www.ungarn-tourismus.de/ueber-uns-geschrieben.html oldalon olvashatóak.