Pécsre csábítják az utazni vágyókat a GEO Saisonban

2010. augusztus 27.
A GEO Saison, a GEO tudományos kiadó tematikus kiadványa, Németország egyik legkedveltebb és legigényesebb utazási magazinja, már 1989 óta kínál olvasnivalót új és újra felfedezett úti célokról. A havonta több mint 150.000 példányban megjelenő magazin szeptemberi számában ezúttal Pécs meglátogatására biztatja olvasóit. A cikk kétoldalas terjedelemben, jól áttekinthetően mutatja be a látnivalókat, a szállás és szórakozási lehetőségeket, az éttermeket és a kitűnő villányi borokat. A szerző, Roland Mischke, kiemeli, hogy nem véletlenül választották a határtalan várost Európa Kulturális Fővárosává. A szerző Pécset, a művészettörténet képeskönyvének nevezi, amely a különböző nemzetek békés együttélésével, könnyed, mediterrán atmoszférájával elvarázsolja az odalátogatókat. Roland Mischke, aki 2009-ben az MT Zrt. meghívásában járt Európa akkor még leendő Kulturális Fővárosában, rajong Magyarország nevezetességeiért: számos cikket írt már hazánkról, a GO VISTA sorozatban pedig Budapestről szóló útikönyve is megjelent.

A Pécset méltató cikken kívül a szakma és a nagyközönség körében is nagy népszerűségnek örvendő magazin egy kétoldalas lenyűgöző fényképet is közölt Budapestről, a Halászbástyáról nyíló kilátásáról. A képhez tartozó kommentár a Parlament páratlan szépségére hívja fel a figyelmet, és a budapesti fürdők meglátogatására biztatja az olvasókat.