Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Több német kempingező érkezhet Magyarországra

2011. augusztus 31.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Caravan Salon Camping kiállításAugusztus 26-án pénteken nyitotta meg kapuit a düsseldorfi Caravan Salon Camping kiállítás, amelynek már az első napja is bizakodásra adhat okot. Az 50 éves jubileumát ünneplő rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt. németországi /svájci igazgatósága a Magyar Kempingek Szakmai Szövetségével, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt.-vel, a Balatontourist Zrt.-vel, és a Várkert Termál Campinggel együtt mutatja be a hazai turisztikai kínálatot. A rendkívül előnyös helyen található magyar standot már a nyitást követő néhány órában is rengetegen keresték fel, elsősorban a budapesti, gyógyturisztikai és balatoni kínálat iránt érdeklődve. Továbbra is jelentős versenyhátrányt jelent hazánk kempingturizmusának az úgynevezett "Stellplatz" -ok teljes hiánya, amelyek léte jelentős döntési szempont a lakóautóval utazók körében. Sztojanovits Kristóf az MT Zrt. németországi igazgatója beszámolt arról, hogy a helyszíni tapasztalatok alapján rendkívül sok, az eddigi években más úti célt választó német kempingező tervez visszatérni Magyarországra a közeljövőben. Az utazási döntésben segít az ADAC német autóklub most megjelent összehasonlító tanulmánya is amely szerint Európa második legkedvezőbb áru kempingjei Magyarországon találhatóak.
A németországi kempingturizmus jelentőségét mutatja, hogy tavaly 170.000 fő (!) látogatott el a Caravan Salon Camping kiállításra, akik közül 45.000 (!) fő a vásár területén lévő kempingben szállt meg. A helyszínre érkezett lakóautók átlagára meghaladta az 50.000 eurót.
Klaus Förlsch a Német Camping Szövetség elnöke szerint, a német kempingezők száma az idei év első felében 18%-al nőtt összességében, és további dinamikus növekedésre számítanak ezen a terülten.
A látogatók egész Európából érkeznek a vásárra, így nem ritka az olyan vendég, aki ezer kilométert utazik a rendezvény kedvéért. Számos olyan turisztikai szolgáltató jelent meg a vásáron, akik nem kevesebb, mint egyéves utakat kínálnak, amelyekre hatalmas érdeklődés mutatkozik.
Európa legnagyobb kempingkiállításának megnyitóján elhangzott, hogy idén 571 kiállító 1800 járművet mutat be, a premierek száma pedig 100 fölött van. A kiállítás szeptember 4-ig várja az érdeklődőket, a rendezvénnyel egybekötött fotópályázaton 3 darab 50.000 EUR értékű lakókocsit lehet nyerni.