Balaton7 egyeztető fórum

2011. február 17.

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) 2011-ben is meg kívánja rendezni a BALATON7 elnevezésű programsorozatot. Az először 2009-ben megszervezett, a régió előszezoni turisztikai kínálatának népszerűsítésére és az előszezoni vendégforgalom élénkítésére létrehozott rendezvény keretében idén a Pünkösdi Ünnephez kapcsolódva június 10-19. között 10 napon át számos településen várja majd programokkal az érdeklődőket.
A Balaton7 szerves részét képezi a Balatoni RMI kiemelt, „Tiszta erőből nyár” szlogennel fémjelzett kampányának.
A tapasztalatok felhasználásával, valamint az egészségturizmushoz és a természetes vízkincshez kapcsolódó szakmai célkitűzések gyakorlatba történő átültetését szem előtt tartva, az RMI február 15-re összehívta az első Balaton7 egyeztető fórumot, amely Balatonfüreden került megrendezésre. A fórumon a tavalyi partnerek, a lehetséges további együttműködői kör, valamint a régiós Tourinform irodák képviselői vettek részt.
Az idei programokhoz előreláthatólag kedvezményekkel csatlakoznak: a Balatoni Hajózási Zrt., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Fonyód, Nagyvázsony, Balatonkenese, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonboglár, a Dél-Balatoni Borút és Siófok rendezvényei.