Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa kiadvány spanyol nyelven

2010. február 08.
Elkészült a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága (DD RMI) által összeállított Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa kiadvány spanyol nyelvű változata elektronikus formátumban. A PDF formátumú „Pécs 2010 Capital Europea de la Cultura” c. kiadvány az MT Zrt. madridi képviseletének weboldaláról letölthető: http://www.hungriaturismo.com/main.php?folderID=1077

A kiadvány elkészítése egy sokoldalú együttműködés eredményeként valósulhatott meg, amelyben az alapkiadványt összeállító DD RMI, a madridi képviselet, a madridi Magyar Nagykövetség, valamint a spanyol fordítást végző és magyar szépirodalmi örökséget spanyol nyelven népszerűsítő weboldalt (www.lho.es) működtető Cserháti Éva vettek részt. A kiadvány előzetes bemutatására a 2010. január végén megrendezett FITUR idegenforgalmi kiállításon került sor.

A brosúra segítségével az MT Zrt. madridi képviselete igyekszik kielégíteni azt az információigényt, ami már eddig is megnyilvánult a Pécs 2010 EKF rendezvénysorozat kapcsán a spanyol média és a turisták részéről. A kiadvány nemcsak az idei eseménysorozatok kapcsán hasznos, hanem részletes tájékoztatást ad Pécs és környékének történelméről és idegenforgalmi vonzerőiről is. A képviselet reményei szerint a kiadvány is hozzájárul ahhoz, hogy a dél-dunántúli régiót minél több spanyol turista keresse fel nemcsak az idei eseménysorozat kapcsán, hanem azt követően is.