IFT kiállítás Belgrád 2010.

2010. február 23.

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága a belgrádi International Fair of Tourism (ITF) vásáron 2010. február 24-28. között 22 m²-es standon jelenik meg számos dél-alföldi társkiállítóval együtt. A kiállításon Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa is képviselteti magát. A Dél-alföldi régió egyre intenzívebb marketingtevékenységet folytat a szerb piacon. Ennek erősítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága road show-kat valamint turisztikai vásári megjelenéseket szervez a jövőben Szabadkán, Újvidéken, és Belgrádban. A vízumkényszer közelmúltbeli feloldásával a szerb piac még nagyobb potenciált jelent a dél-magyarországi területek, különösen a Dél-Alföld számára. A Budapest és Belgrád közötti közvetlen repülőjáratok hatására, más magyarországi desztinációk és szolgáltatók részéről is egyre nagyobb érdeklődés várható a szerb piac iránt.

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága mellett a rendezvényen társkiállítóként részt vett: Békés megye, Gyula, Orosháza - Gyopárosfürdő, Mórahalom, Szeged, a Dél-alfödi Termálklaszter, és Pécs2010.