Magyar-nap Drezdában

2010. február 01.

Szászország tartomány fővárosában, Drezdában, január 28-án Magyarország turisztikai újdonságaival ismerkedhettek meg az újságírók és az érdeklődők. Délelőtt a Dresdner Reisemarkt kiállítás nyitó sajtótájékoztatóján a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai, Wittmann Gabriella és Pap Mária tájékoztatták az újságírókat 2010. turisztikai eseményeiről, így többek között Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programjairól és a Fesztiválok Évéről, valamint bemutatták az Alföld és Tisza-tó régiókat mint a magyar megjelenés egyik súlypontját. Délután a drezdai Kulturpalast-ban közönségrendezvényre került sor, az Alföld és Tisza-tó megjelenésével, az információs pultokat több száz érdeklődő kereste fel. A rendezvényt rövid néptáncbemutató és magyaros ízek tették teljessé.