Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

A Magyar Turizmus Zrt. megjelenése az Utazás Kiállításon a Fesztiválok Évében

2010. február 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Március 4-7. között a Magyar Turizmus Zrt. által 2010-re meghirdetett Fesztiválok Éve jegyében kerül megrendezésre az Utazás 2010 – 33. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás. Az MT Zrt. egész évben, így a kiállításon is a témaévre hívja fel a figyelmet. Az eseményen mind a Zrt. központi standja mind pedig a turisztikai régiók standjai a Fesztiválok Éve jegyében jelennek meg, emellett a színpadon három napon keresztül zenés-táncos programok szórakoztatják a közönséget. A Fesztiválok Éve legfőbb célja a magyar lakosság (és a Magyarországra látogató külföldiek) érdeklődésének felkeltése hazánk kulturális turisztikai, kiemelten fesztiválkínálata iránt, illetve a hazai, Budapesten és vidéken egyaránt sokszínű fesztiválkínálat népszerűsítése. A fesztiválozást az Utazás Kiállításon is el lehet kezdeni. A Magyar Turizmus Zrt. központi és a turisztikai régiók standjain részletes információkat, kiadványokat találnak az érdeklődők a 2010. évi fesztiválokról, ezen kívül a látogatók egy játékban is részt vehetnek.

Központi megjelenés

Az Utazás Kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. 105m2-es központi standján – A pavilon 210/A stand – az egész ország turisztikai kínálatából kaphatnak ízelítőt az utazni vágyók, de természetesen – éppúgy, mint a régiók standjain – a Fesztiválok Éve jegyében hazánk kulturális turisztikai, elsősorban fesztiválkínálata kap kiemelt szerepet.

Az előző évekhez hasonlóan társkiállítói is lesznek az MT Zrt.-nek: a Társaság standján belül kapnak helyet az EDEN („Kiváló Európai Desztinációk”) „Magyarország legjobban fejlődő ökoturisztikai desztinációja” projekt legjobb pályázói.

Régiós megjelenés

A rendezvényen valamennyi turisztikai régió képviselteti magát több mint 1700m2-en. Az idei kiállításon mind a kilenc turisztikai régió egy pavilonban kap helyet. A régiók az A pavilonban, az alábbi standokon mutatják be legfrissebb ajánlataikat.

- Balaton: A pavilon, 308/A és 308/B

- Budapest-Közép-Dunavidék: A pavilon, 211/D

- Dél-Alföld: A pavilon, 112/A

- Dél-Dunántúl: A pavilon, 311/D, Pécs 2010 társkiállítójaként

- Észak-Alföld: A pavilon, 110/C és 111/B

- Észak-Magyarország: A pavilon, 108/C

- Közép-Dunántúl: A pavilon, 208/A

- Nyugat-Dunántúl: A pavilon, 212/O,N; 311/A,E és 313/G,I

- Tisza-tó: A pavilon, 113/D és 113/H

Játék

A Magyar Turizmus Zrt. az idei Utazás Kiállításon is szervez kvízjátékot a játékos kedvűek számára, amelynek célja, hogy valamennyi régió fesztiválkínálatát megismerje a nagyközönség.

A „Fesztivál mini Csillagtúrát” végigjárva garantált nyereményeket vihetnek haza a fesztiválkártyákat összegyűjtők. Akinek megfárad a lába a sok nézelődésben, a Magyar Turizmus Zrt. központi standján kipróbálhatja, hogy mit is tud a hazai fesztiválokról. A legszerencsésebbek – és legügyesebbek – fesztiválbelépőkkel gazdagodhatnak, így az idei fesztiválozás és az élmény egyaránt garantált!

A Magyar Turizmus Zrt. az Utazás kiállítás kapcsán egy QR kód kampánnyal is előrukkol, amivel ajándékokat lehet nyerni. Kérjük, keressék a kódokat a kiállításon, és játszanak velünk!

Központi Kiadványok

Az utazókat a fesztiválkavalkádban a 2010 januárjában megjelent tematikus programsorolók is segítik eligazodni. A kiadványok a legjelentősebb, turisztikai vonzerővel rendelkező magyarországi fesztiválokat az alábbi öt témában tartalmazzák:

ü Művészetkedvelőknek,

ü Bor és gasztronómia,

ü Népművészet, hagyományok,

ü Pörgés, buli, sport – fesztiválok fiataloknak,

ü Fesztiválcsemegék – különleges fesztiválok, rendezvények.

A fesztiválok ezen csoportosítása lehetővé teszi a célcsoportok sikeresebb megszólítását. A legjobb fesztiválokat féléves asztali naptár formátumban, továbbá lufi-naptárként is megjelentette az MT Zrt.

Az Utazás kiállításra jelenik meg egy ajánlatos katalógus is, amely a Fesztiválok Évére összegyűjtött kedvezményes szállásajánlatokat tartalmazza. A kedvezményes ajánlatokhoz nyereményjáték is kapcsolódik majd.

A fesztiválkínálatban való eligazodást a Magyar Televízióban naponta jelentkező turisztikai programajánló, valamint az idén négy alkalommal megjelenő EXIT különszám is segíti. Az MT Zrt. a Fesztiválok Évében is folytatja az együttműködést a Funzine magazinnal, valamint a Pesti Műsor által az Utazás kiállításra megjelentetett Fesztiválkalauznak is a Társaság az együttműködő partnere.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet a turisztikai vonzerővel rendelkező magyarországi fesztiválokra az év során 13 alkalommal megjelenő Itthon otthon van turisztikai mellékletben is felhívja a figyelmet. A melléklet alkalmanként csaknem 200.000 példányban, újságok, magazinok (Blikk Nők, Fanny, Hölgyvilág, Kiskegyed Konyhája, Magyar Nemzet, Népszava, Színes Kéthetes Tévéműsor, Vasárnapi Hírek, Világgazdaság) előfizetői példányaiba kerül behúzásra, valamint terjesztésre a Tourinform irodákban és a MOL töltőállomásokon is.

Az Utazás kiállításon az érdeklődők hozzájuthatnak a Turizmus Magyarországon 2009 című, előzetes adatokat tartalmazó magyar nyelvű statisztikai kiadványhoz is, amelyet az MT Zrt. a Központi Statisztikai Hivatal 2009. évi előzetes vendégforgalmi adatai alapján készített el.


Régiós kiadványok

A látogatók a Fesztiválok Éve jegyében számos tippet kaphatnak utazási döntésük meghozatalához a turisztikai régiók kiadványaiból is.

A kiállításra jelenik meg a Balaton régió tavaszi rendezvényeit és nyári fesztiválelőzeteseit tartalmazó Balaton Funzine Fesztivál Különszám, valamint a dél-alföldi régió „Fesztiválok, rendezvények a Dél-Alföldön” kiadványa, továbbá a „Programsoroló 2010 Dél-Dunántúl” és az „Észak-Alföld 2010 – Kedvezményes üdülési ajánlatok, fesztiválok, újdonságok”. A „Természetesen Észak-Magyarország…” aktualizált változata ebben az évben rendezvénynaptárral is bővül, továbbá az Utazás kiállításon debütál az Exit magazin Észak-magyarországi régiós különszáma is, melyben a Fesztiválok Évére találnak kedvezményes ajánlatokat a látogatók. A közép-dunántúli turisztikai régió két új kiadványt is megjelentet az Utazás kiállításra: a „Királyok nyomában a Közép-Dunántúlon” és a Fesztiválok Éve alkalmából egy Fesztiváltérképet, amely a Királyi Régió fesztiváljait tartalmazza. „Nyugat-Dunántúl, az erőt adó régió” címmel jelenik meg a régió legjobb rendezvényeit és szálláshely-ajánlatait bemutató kiadvány, ezen kívül a „virágzó régió” lehetőségeiről is értesülhetnek a vendégek egy másik brosúrából. A „Tisza-tavi Ajánlatok a Tisza-tavi turisztikai régióból 2010” kiadvány szintén újdonságként jelenik meg a kiállításon.

Sajtótájékoztatók/sajtóbeszélgetések

ü A Hungexpo Zrt. március 2-án megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóján a Magyar Turizmus Zrt. is tájékoztatást ad a Társaság kiállítási megjelenéséről.

ü A Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságai által szervezett sajtótájékoztatók, sajtóbeszélgetések:

Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

Időpont: 2010. 03. 04. csütörtök, 13.00 óra

Helyszín: Expo Congress Hotel, Expo terem (1101 Budapest, Expo tér 2.)

Jelentkezés: Zsoldos Natália 87/342-801, zsoldos@itthon.hu

Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság

Időpont: 2010. 03. 04. csütörtök, 15.00-16.00 óra – kötetlen sajtóbeszélgetés

Helyszín: Észak-alföldi stand

Jelentkezés: Fülöp Mária (56) 516-110, rmiszolnok@itthon.hu

Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság

Időpont: 2010. 03. 04. csütörtök, 14.00 óra

Helyszín: Expo Congress Hotel, Congress terem I. em. (1101 Budapest, Expo tér 2.)

Jelentkezés: Farkasné Uzelman Szilvia (36)512-441; uzelman@itthon.hu

Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság - Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010

Időpont: 2010.03.04. csütörtök 15.00 óra

Helyszín: Hungexpo Budapesti Vásárközpont, Kerámia Terem

Jelentkezés: Nemes Nikoletta, nemes@itthon.hu

Tájékoztatás az interneten

A színesebbnél színesebb rendezvények januártól-decemberig várják az érdeklődőket országszerte. A www.itthon.hu honlapon kedvére válogathat mindenki a kedvezményes szálláshelyajánlatok közül! Elindult az interaktív Fesztiválok Éve honlap is (fesztival.itthon.hu), amely az MT Zrt. itthon.hu honlapjának aloldalaként működik. A honlapon a folyamatosan frissülő tartalmak (például cikkajánlók) mellett naprakész adatbázis segíti a látogatók tájékozódását. A kedvezményes utazási ajánlatok és a fesztiválokról rendelkezésre álló információk egymáshoz kapcsolódva is megjelennek, ami az üzenetek hatékonyabb célba jutását segíti.

Magyar Turizmus Minőségi Díj átadás

A hagyománynak megfelelően, idén is az Utazás Kiállítás megnyitóján adják át a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat. A 2009. évben nyertes szállodáknak és éttermeknek az elismerő oklevelet és táblát március 4-én Varga Zoltán, önkormányzati miniszter, Dr. Ujhelyi István, a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke, Dr. Wolff Péter, az NTB társelnöke és Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára nyújtja át. Az elmúlt évben 13 szálloda és egy étterem nyerte el a HOTREC által 2007-ben akkreditált Díjat, amely 3 évig érvényes.

Idén nemcsak az új nyertesek részesülnek elismerésben, hanem a 2005-ben elindított program első résztvevői is, akik az érvényesség újabb 3 évre való meghosszabbításához ismét sikeresen pályáztak a Magyar Turizmus Minőségi Díjra.

A Díjról és az eddigi nyertesekről bővebb információ a Nemzeti Turisztikai Bizottság honlapján az alábbi link alatt olvasható:

http://www.oib.gov.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=95

TDM-konzultáció az utazás kiállításon

A Magyar Turizmus Zrt. TDM-koordinátorának Víg Tamásnak a vezetésével, valamint az ÖM Turisztikai Szakállamtitkárság és a Turizmus Kft együttműködésével, március 4-én 14.00, illetve 15.00 órától a G pavilonban kerül sor egy informális TDM konzultációra, amelyre elsősorban a TDM szervezetek vezetőit, képviselőit vagy a TDM iránt érdeklődőket várják.

A témakörök között szerepel a hazai TDM folyamatok áttekintése, a napokban lezárult ún. TDM felmérés első eredményeinek bemutatása, a TDM szervezetek igényeinek felmérése azzal kapcsolatban, hogy a továbbiakban milyen közreműködést szeretnének a TDM-koordináció részéről, továbbá a www.desztinaciomenedzsment.hu címen megtalálható TDM portál és funkcióinak bemutatása, a TDM szervezetek közötti hálózatépítés (a pályázók, a létrejött TDM szervezetek között, a létrejött vagy csak a folyamatot tervező potenciális TDM kezdeményezések között). Ezen kívül a résztvevők bármilyen TDM-mel kapcsolatos kérdést felvethetnek.

A program keretén belül 14.00 és 15.00 órakor is elhangzik az MT Zrt. TDM-koordinátorának bevezető 10 perces tájékoztatója az országos folyamatokról, főbb tennivalókról.


 

Érdemes felkeresni valamennyi turisztikai régió standját!

Balaton, a Fesztiváltenger

Ezer program, ezer titkot rejtő, ezerarcú táj: rabul ejti az embert – itt élőt és ide vágyó, kíváncsi turistát egyaránt.

Ki miért is szereti a Balatont? A nyári szabadság, az egymást érő fesztiválok éppúgy a Balatont jelentik, mint a természet csodálatos békéje, vagy a Balaton-felvidéki tanúhegyek felejthetetlen panorámája.

Az Utazás kiállítás Balaton standja ízelítőt ad mindabból, ami a Balatont jelenti.

Attrakciók a standon:

Borkóstoltatás a Badacsonyi és Balatonfüredi borvidékek közreműködésével, színpadi fellépések a standszínpadon, szombaton pedig két alkalommal fellépnek a Boglári Kollégium művészeti csoportjai. 2009-ben, az ország általános iskoláinak korábban meghirdetett rajzverseny döntős és nyertes alkotásainak folyamatos bemutatása, balatoni kvízjáték.

Találkozzunk az Utazás kiállításon! www.gyereabalatonra.hu

Budapest-Közép-Dunavidék:

A Magyar Turizmus Zrt. Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketing Igazgatósága 210 m2-en és 16 társkiállítóval jelenik meg az „Utazás 2010” kiállítás „A” pavilonjában Budapest–Közép-Dunavidék Turisztikai Régió néven.

A Fesztiválok Éve jegyében a standon megelevenítik a SzeptEmberfeszt forgatagát, hangulatát, felállítják Európa legnagyobb bográcsát, melyben a Tropicariumból „kölcsönzött” halakat tekinthetik meg a látogatók, megépítik a Budapesti Vásárcsarnok kicsinyített mását, továbbá a látogatók ízelítőt kaphatnak a vásárcsarnok kínálatából is. A standra pöfögött a Vasúttörténeti Park legkisebb, működő gőzmozdonya, melyet megtekinthetnek az érdeklődők. A BKV Zrt. interaktív gyermekprogramokkal és ajándékbolttal várja a látogatókat. A boltban többek között kapható lesz viszonylatjelző tábla is, így akik ellenállhatatlan vágyat éreznek egy ilyen tábla birtoklására, ez alkalommal „törvényes úton” is hozzájuthatnak. Látható lesz továbbá az Álomautó Múzeum legkisebb autója, egy BMW 600-as is.

A Skanzen interaktív programokkal csábítja az érdeklődőket az új, észak-magyarországi tájegységébe és még mindig zakatol a Skanzen vonat. A kiállítás ideje alatt bemutatkoznak a régió hagyományőrző kézművesei is.

A régióról bővebb információ: www.budapest-regio.hu

Dél-Alföld:

Minden ízében élmény

A Dél-Alföld régió 60 m2-es standon, 10 társkiállítóval és 2 attrakcióval jelenik meg az Utazás 2010 kiállításon.

Standattrakciók:

Csipkevarrás a kiskunhalasi Csipkeház jóvoltából. A halasi csipke igazi hungaricumnak számít, a míves kézimunka aranyat ér.

Pálinkakóstoltatás. A pálinka igazi magyar, eredetvédett termék. Magyar ember ezt issza.

A kiállításra megjelenik a dél-alföldi régió kiemelt rendezvényeit tartalmazó kiadványa, a Fesztiválok Éve jegyében.

A dél-alföldi régió kiemelt fejlesztése a tavasszal megnyíló szegedi élményfürdő, a Napfényfürdő-Aquapolis, amely óriási csúszdával várja a látogatókat. Számos négycsillagos szálloda nyílik, illetve újul meg 2010-ben a régióban: a hódmezővásárhelyi Gingko Sas Hotel, a mórahalmi Colosseum, a szegedi Hunguest Hotel Forrás és a Régi Hungária, a gyulai Erkel Hotel négycsillagos szárnya és a lajosmizsei Gerébi Kúria.

Attrakciófejlesztések a régióban: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – látogatóbarát infrastruktúrafejlesztés és tematikus bemutatóhely kialakítása. Békéscsabai Kalandpark. Békési Szilvapálinkaút.

A régióról bővebb információ: www.delalfold.info

Dél-Dunántúl:

A Dél-Dunántúl régió standjára várják mindazokat, akik első kézből szeretnének értesülni a Fesztiválok Évében Pécs2010 és a régió eseményeiről. A látogatók hozzájuthatnak majd a frissen megjelent Pécs2010 rendezvénynaptárhoz és a dél-dunántúli programsorolóhoz, de megismerhetik Pécs gyönyörű, új, tavasszal nyíló, négycsillagos belvárosi szállodáját is. A kínálatban megtalálhatók lesznek továbbá a régió jellegzetességei, gyógy- és termálfürdők, falusi vendéglátók, borutak, lovardák, valamint a régió kiemelt térségei, Kaposvár, Somogy megye, Tamási, Szekszárd, Dombóvár, Orfű, Harkány ajánlatai, és a standon megjelennek a legszínvonalasabb, saját gyógyvízzel rendelkező harkányi szállodák is.

 

A stand attrakciója a déli kulturális övezet hagyományos fesztiválja, az UNESCO szellemi világörökség részévé vált Busójárás. A busómaszk-faragás, busómaszk-festés, jelmezbe öltözés, busópálinka és farsangi fánk kóstolás mellett a látogatókat arra invitálják, hogy vegyen részt egy különleges nyereményjátékban, melynek címe: „Te is lehetsz busó!”

A régióról bővebb információ: www.visitpecs.hu

Észak-Alföld:

Az MT Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága 15 társkiállítójával közösen 300 m2-en vonultatja fel a régió legfrissebb turisztikai kínálatát, Vásárosnaménytől kezdve, Nyírbátoron át, Debrecenen keresztül, Hajdúszoboszlón folytatva, egészen a Jászságig.

A számtalan kedvezményes üdülési ajánlaton kívül ínycsiklandozó kóstolók alkalmával is (pl.: sajt, szürke marhából készült szalámi, egyéb falusi étkek) ízelítőt adnak az észak-alföldi régióból. Kézműves bemutatót fog tartani Kovács Antal népi iparművész szarufaragó. a legkisebbeknek pedig a Vojtina Bábszínház kedveskedik, műsorukat szombaton és vasárnap lehet majd megtekinteni

A vásári „kikiáltó” gondoskodik majd a hamísítatlan vásári hangulatról, és arról, hogy senki semmiről ne maradjon le.

Az RMI egész évben tartó nyereményjátékáról is érdemes lesz érdeklődni, hiszen számtalan nyereményben és nem mindennapi főnyereményben részesülhetnek a játékos kedvű látogatók.

Az Észak-alföld arra is figyel, hogy mindenki örök emlékkel távozhasson, ezért interaktív fotózás is lesz a standon, amelynek eredményeként a helyszínen készült fotókat azonnal megkapják –térítésmentesen – és emlékül magukkal vihetik a régió látogatói.

A régióról bővebb információ: www.eszakalfoldi.hu

Észak-Magyarország:
Az Észak-magyarország régió az Utazás 2010 kiállításon, 36 m2-en kívánja bemutatni a régió értékeit, látnivalóit, főbb rendezvényeit.
A Fesztiválok Évére régiós akciósorozatot indít az MT Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága (RMI), mely februártól egészen októberig kínál utazási tippeket a régióba.
A kedvezményes csomagajánlatokat megtalálják a látogatók a kiállításra megjelenő EXIT magazin észak-magyarországi különszámában is.
"Kóstold meg Észak-Magyarország ízeit" címmel gasztronómiai internetes játékot indított az RMI februárban. A játékon értékes wellness-hétvégéket lehet nyerni, csupán egy utazási élmény, vagy házi jellegű recept beküldése szükséges hozzá. A játék részletei megtalálhatók a www.eszakmagyarorszag.hu oldalon.
2010-ben Fesztiválbuszt indít a régió, mellyel először az Utazás kiállításon találkozhatnak a látogatók. A busz a továbbiakban ellátogat 7 belföldi városba, ahol a régióra kívánják felhívni a figyelmet.
Észak-Magyarország - Minden lépés új élmény! További információ: www.eszakmagyarorszag.hu

Közép-Dunántúl:

A Királyi Régió 234m2-en, 23 társkiállítóval mutatkozik be az Utazás kiállításon. Az MT Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának standján kézművesek várják a látogatókat. A szakmai napon, 14 órakor kerül átadásra a Királyi Régió Turizmusáért Díj egy sajtótájékoztató keretében.

A régió két új kiadványt jelentet meg az Utazás kiállításra: a Királyok nyomában a Közép-Dunántúlon és a Fesztiválok Éve alkalmából Fesztiváltérképet, amely a Királyi Régió fesztiváljait tartalmazza. Két idei marketingkampányára is szeretné felhívni a figyelmet az MT Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága: az egyik a „Velencei-tavi Fesztiválhullám” a másik pedig a „Várról várra fesztiválról fesztiválra” elnevezésű kampány.

A régió együttműködő szállodái kedvezményes ajánlatokkal várják az utazni vágyókat.

Közép-Dunántúl – A királyi régió

www.kiralyoknyomaban.hu

Nyugat-Dunántúl:

A nyugat-dunántúli régió ismét szeretettel vár minden kedves látogatót az idei Utazás Kiállításon! Készülve a tavasz köszöntésére, 200 m2-es területtel várják az érdeklődőket a térség legvirágosabb ajánlataival! Az MT Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának standján képviseltetik magukat a régió kiváló szállodái, akciós ajánlataikkal varázslatos lehetőségeket kínálnak a Nyugat-Dunántúl gyógyfürdői, kedvezményes lehetőségeket hoznak el az érdeklődőknek a falusi szálláshelyek képviselői, segítőkész Tourinform munkatársak segítenek a kirándulások, utazások megszervezésében, valamint számos más csalogató programmal és rendezvénnyel várják a kedves érdeklődőket!

Jöjjön, és fedezze fel a virágzó Nyugat- Dunántúlt!

A régióról bővebb információ: www.nyugatdunantul.info

Tisza-tó:

A Tisza-tavi turisztikai régió 42m2-es információs ponttal és 25m2-es tárgyaló résszel az „Aktív nyugalom” jegyében várja vendégeit. A standon 17 társkiállítóval – az „Év turisztikai szolgáltatói és rendezvényei” díj nyerteseivel, a Tisza-tavi Túraközpont ajánlataival, Tiszaújváros, Berekfürdő, Tiszafüred, Abádszalók, Kisköre és Poroszló is várja a kedves utazni vágyókat. A standon továbbá a Bonafini Bindair utazási Iroda, a karcagi Nimród**** Bioszálloda és Bioétterem, a Tisza-tó Térsége LEADER Egyesület és a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény is bemutatja 2010-es program- és szálláskínálatát. Az érdeklődők a segítőkész informátoroktól személyre szabott és hiteles információkat kaphatnak.

Az Utazás kiállításra elkészül a régió 2010-es, egész éves kínálatát bemutató 24 oldalas katalógus, mely tematikus bontásban vonultatja fel a terület adta lehetőségeket az öko- és madarász túráktól kezdve, a kerékpározáson, vízi- és csónaktúrákon keresztül, a horgászaton át, egészen a természetes és termálvíz-készlet bemutatásáig.

A stand attrakciója: A 2008. év Turisztikai Szolgáltatója cím nyertese, a tiszafüredi Bőrműves Alkotóház. A MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságának standján kialakításra kerülő tárgyaló egy részét Tisza-tavi Fesztivál pontként működtetik, ahol megjelenítik a régió rendezvényeit, és ahol díszletként egy gyorsulási motort helyeznek el, melyre fel is lehet majd ülni.

A régióról bővebb információ: www.tiszatoinfo.hu