Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Több mint 200.000 látogató a jubileumi miskolci Kocsonyafesztiválon

2010. február 22.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Fesztiválok Éve első nagyszabású eseményeként, idén tizedik alkalommal rendezték meg, február 19-21. között a „Több, mint legenda Kocsonyafesztivált”, Miskolcon.

Az Észak-magyarországi régió egyik legszínvonalasabb eseményét Dr. Kovács Miklós az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára és Káli Sándor Miskolc város polgármestere nyitották meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga Zoltán önkormányzati miniszter is.

Magyarország legnagyobb téli szabadtéri fesztiválja a 10. Miskolci Kocsonyafesztivál a régi idők hangulatát idézte, az egykori kereskedőváros képét tárva a látogatók elé. A piaci forgatagban a kultúra és a gasztronómia játszotta a főszerepet. A háromnapos fesztiválon, több színpadon folyamatosan zajlottak a koncertek, óriás békák és gólyalábasok szórakoztatták az érdeklődőket. A gyerekek bábszínházban, kézműves foglalkozásokon tölthették idejüket, melyek mind a régi kor emlékeit idézték fel. Miskolc belvárosában a látogatók megkóstolhatták a térség gasztronómiai jellegzetességeit, a rétest, a perecet, a lacipecsenyét, a kenyérlángost és természetesen a fesztivál nevét is adó miskolci kocsonyát. A miskolciak mind ízében, mind látványában széles kocsonyaválasztékot vonultattak fel, amely étkek idén a megszokottól eltérően nem csak sertésből készülhettek. A zord idő ellenére a fesztivál három napja alatt több mint 200.000 belföldi és külföldi vendég volt kíváncsi arra, hogyan pislog a miskolci béka a kocsonyában.

Vasárnap délután a fesztivál igazgatója Rózsa Edit és Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, közösen zárták a 10. jubileumi Kocsonyafesztivált. Az egyedülálló téli programsorozat 2010 februárjában az Észak-Magyarország Turizmusáért Nívódíj elismerésben részesült.

A Kocsonyafesztiválról további képek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://eszakmagyarorszag.blog.hu/2010/02/22/x_kocsonyafesztival_miskolc