A 2010. év turisztikai rendezvénye, szolgáltatója és médiaképviselője a Tisza-tavi régióban

2010. június 03.

A Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság és a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága pályázati felhívást tesz közzé „Az év turisztikai rendezvénye,” „Az év turisztikai szolgáltatója” és „Az év turisztikai médiaképviselője” címek elnyerésére.

A verseny célja, hogy ösztönözze a szolgáltatókat a régióban megvalósuló turisztikai vonzerővel bíró rendezvények és programok minél magasabb színvonalú, egyéni ötletekkel színesített megvalósítására, és ezáltal a látogatószám növelésére, továbbá erősítse a turisztikai szolgáltatók marketingmunkáját.

A cím elnyerése nem jár közvetlen pénzügyi támogatással, de előnyt jelent a régióban kiírt turisztikai támogatási pályázatok elbírálásánál. A Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság kiadványaiban és média-megjelenéseiben egy évig kiemelten kezeli a címet elnyert rendezvényeket és szolgáltatókat.

Az Év médiaképviselője pályázat célja: ösztönözni a Tisza-tavi régió turisztikai kínálatának népszerűsítését a hazai médiában, pozitív tartalmú turisztikai üzenetek eljuttatása az utazóközönséghez.

Pályázatot bármely nagyközönségi médium benyújthat, amely lehet belföldi vagy külföldi székhelyű és tulajdonú, helyi, regionális vagy országos hatáskörrel rendelkező, nyomtatott vagy elektronikus. Várják továbbá sajtómunkatársak, újságírók, tudósítók, szerkesztő-riporterek jelentkezését is.

A nyertes sajtómunkatársat a Tisza-tavi RMI egy, 2 főre szóló Tisza-tavi hosszú hétvégével jutalmazza.

A pályázatok részletes leírása letölthető a www.tiszatoinfo.hu oldalról.