Folyamatos média-megjelenések Németországban

2010. június 03.

Az elmúlt napokban is számos cikk jelent meg a német médiában, amelyek jelentős része a Magyar Turizmus Zrt. német képviselete által szervezett újságírói tanulmányutak nyomán született. Németország egyik meghatározó utazási magazinjában, a Clever Reisen-ben 2 oldalas cikkben mutatják be Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosának művészeti és turisztikai kínálatát. Ezen írás mellett, a német képviselet és a Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság közös Pécs kampányának újabb eredménye, hogy a napokban került adásba a Sat1 kereskedelmi televízió, Weck-up című rendkívül népszerű műsorában egy Pécsről szóló 15 perces bejátszás. A 700.000 fős nézettséggel rendelkező műsor pozitív hangvételben hasonlította össze a Ruhr 2010 és Pécs 2010. programsorozatokat. Az összehasonlításból (a közlekedést leszámítva) Pécs került ki "győztesen". Ugyancsak a koncentrált Pécs 2010 kampány eredménye a Drive magazin megjelenés. A magazint 4 millió (!) felső és középvezető olvassa Németországban. A negyedévente megjelenő kiadványt a Lufthansa business osztályán, és számtalan 5 csillagos német hotelben kapják kézhez a vendégek. A kampány eredményeként a képviselet által generált jelentősebb Pécs 2010 programsorozatról szóló cikkek száma megközelíti a százat! A Rheinische Merkur, Észak-Rajna-Vesztfália egyik legolvasottabb hetilapja pedig a hévízi gyógy-turisztikai kínálatot mutatja be olvasóinak. A másfél oldalas, a Természet csodája című írás több mint százezer olvasóhoz jut el hetente. A Vinum, Európa egyik legjelentősebb bormagazinja a Somlói borvidéket méltatja 3 oldalon keresztül. Az MT Zrt. képviseletének segítségével megjelent cikkek, és egyéb akciókról szóló beszámolók a www.ungarn-tourismus.de <http://www.ungarn-tourismus.de/> oldalon olvashatóak.