Hazai fesztiválok népszerűsítése Ausztriában: töretlen turistaforgalom

2010. július 13.

A Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon kiemelt figyelmet fordít a hazai nyári kulturális rendezvények és fesztiválok népszerűsítésére, mert felmérések szerint minden ötödik osztrák turista kulturális motivációval indul útnak. Az osztrák fiatalok körében rendkívül közkedvelt FALTER Magazin nyári különszáma az osztrák programtippek mellett a magyar fesztiválokra is külön felhívja a figyelmet. Az MT Zrt. folyamatos sajtótájékoztatókkal, hírlevelekkel és kampányakciókkal tartja ébren a hazai turisztikai események iránti figyelmet Ausztriában. Mint ismert, a Magyar Turizmus Zrt. és a Sziget Kft. összefogásának keretében Ausztriában az elmúlt hetekben rádióhirdetések özöne toborozta az osztrák turistákat a VOLT Fesztiválra. A jelzett időszakban 162 rádióspot volt hallható a fiatalok körében a legnépszerűbb hat osztrák kereskedelmi rádióadón (88.6, Antenne Wien, Radio Arabella, Radio Energy, 98.3 Superfly, Hit FM), amelyek az osztrák-magyar határ közelében szervezett könnyűzenei fesztiválra invitáltak. A főszezon elejére időzítve Bécs legnépszerűbb és legforgalmasabb helyein 150 db city light plakáthirdetés a Balatont és a balatoni rendezvényeket ajánlotta az idei nyaralás helyszíneként. A plakátkampány üzenete: Magyarország oly közel, s a Balatonnál egyszerre nagyon sok élmény elérhető, ráadásul igen kedvezően. E hirdetések további információforrásként az MT Zrt. által külön az osztrák piacra speciálisan kifejlesztett microsite-ra invitálják az érdeklődőket, ahol programajánlók, érdekességek és konkrét kedvezményes szállásajánlatok is találhatók egyéb hasznos tudnivalók mellett. Magyarország továbbra is töretlenül népszerű az osztrák turisták körében: a tavalyi magas bázis (!) ellenére az idei év első 5 hónapjában a KSH friss adatai szerint közel 7 százalékkal gyarapodott az osztrák vendégéjszakák száma a hazai szállodákban.