Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Hazai Kiváló Európai Desztinációk találkozója a Tisza-tónál

2010. július 14.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Magyarország immár negyedik éve vesz részt a Kiváló Európai Desztináció, azaz EDEN projektben. A projekt lehetőséget teremt arra, hogy az Európai Bizottság minden évben különböző témakörökben válassza ki az európai országok legjobb nemzeti desztinációit.

2010-ben a projekt keretében ’Magyarország legígéretesebb természetes vizű desztinációja’ témakörben a Tisza-tó nyerte el e megtisztelő címet. Az idei évben új színfoltként 2010. július 13-án egy szakmai nap keretében a nyertes térséggel ismerkedhettek meg az elmúlt évek pályázó térségei. A rendezvényt - a projektet hazánkban a kezdete óta lebonyolító - Magyar Turizmus Zrt. és az idei nyertes Tisza-tavi Turizmusfejlesztő Egyesület közösen szervezte. Az EDEN nap keretében az elmúlt évek nyertes térségei bemutatták a díj elnyerésével kapcsolatos tapasztalataikat, illetve javaslatokat fogalmaztak meg a projekt továbbfejlesztésével kapcsolatban. Az eddigi nyertesek szerint a díj kedvező hatást gyakorolt a térség turisztikai szakmai tevékenységére, a vendégforgalmat mérhetően és kedvezően befolyásolta. Ez utóbbi, a turisztikai forgalom fellendítése egyébként a pályázaton indulók egyik fő motivációja.

A továbbiakban a résztvevők bepillantást nyerhettek a Tisza-tó turizmusába szakmai szemmel, a vonzerők mellett megismerhették pl. az egyesület tevékenységét és a térségben egységes szolgáltatásokat nyújtó túraközpont hálózatot.

A Tisza-tó a 2010. áprilisi hazai győzelmet követően várhatóan 2010. szeptemberében – európai társaival együtt - Brüsszelben veheti át az Európai Bizottságtól a Kiváló Európai Desztináció díjat.

A Kiváló Európai Desztináció projektről bővebb információ található a Magyar Turizmus Zrt. által működtetett http://eden.itthon.hu/ microsite-on.