Hazánk gasztronómiai kínálata kerül terítékre a Rutas del Mundo turisztikai folyóiratban

2010. június 07.
Pedro Grifol a 75.000 példányszámban megjelenő Rutas del Mundo turisztikai folyóirat gasztronómiai részének szerkesztője ismerkedett hazánk gasztronómiai kínálatával a Magyar Turizmus Zrt. és a tokaji Tourinform iroda szervezésében. Az újságíró olyan gasztronómiai és borászati termékekről jelentet meg riportsorozatot, mint pl. a parmezán sajt, a modenai balzsamecet, és ebbe a sorozatba illeszkedik a tokaji borokról készülő fejezet. A május 27-31. között megrendezett tanulmányút során Pedro Grifol számos tokaji pincét keresett fel, ellátogatott Szerecsenre, Tolcsvára, megtekintette a sárospataki Rákóczi várat, a tokaji Borok Házát és a Tokaji Múzeumot, valamint az éppen akkor zajló Tokaji Borfesztivál hangulatából is ízelítőt kapott. Az újságíró programjában olyan különlegességek is szerepeltek továbbá, mint a kádárbemutató, vagy az emődi mangalica telep felkeresése, Budapesten pedig megízlelhette a híres magyar szalámit és az Unicumot is.