Magyarországot népszerűsítő akció Csehországban

2010. június 07.
Magyarország turisztikai kínálata több szempontból is a figyelem középpontjába került Csehországban a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésében. A Prága központjában található elegáns bevásárlóközpontban, a Palladiumban, a vásárlók két héten át ismerkedhettek Magyarország turisztikai, gasztronómiai és kulturális ajánlataival. A nagy érdeklődéssel övezett programsorozat június 6-án, vasárnap zárult az MT Zrt. külképviselőjének előadásával és néptáncbemutatókkal.
A cseh közönségnek Pécs2010, Európa Kulturális Fővárosa is bemutatta sokszínű, vonzó kínálatát. Az MT Zrt. és a Prágai Magyar Kulturális intézet közös akciójának keretében Hegyi Zsuzsanna, az MT Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője a város nevezetességeiről tartott előadást, majd egy helyi borászat kitűnő borait kóstolhatta meg az érdeklődő közönség.
A cseh piacon folyamatosan növekvő érdeklődés tapasztalható a magyarországi turisztikai termékek iránt. Az igen népszerű magyar fürdők mellett egyre többen érdeklődnek az aktív turizmus, a természetjárás, kerékpározás és a kulturális programok iránt. A Cseh Köztársaság Magyarország egyik legdinamikusabban növekedő küldőpiaca. 2009-ben 134.373 cseh vendég (+20,9%) 381.611 vendégéjszakát (+22,5%) töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, ezzel Csehország a 6. legnagyobb küldőpiacunkká vált.