Pécs már a délnémet Südwest Presse-ben is

2010. június 04.

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete által folytatott intenzív Pécs-kampánynak köszönhetően, ezúttal a mintegy 1,5 milliós olvasótáborral rendelkező délnémet újság, az Ulm és környékén megjelenő Südwest Presse írt Európa Kulturális Fővárosáról. A cikk, a http://www.ungarn-tourismus.de/ueber-uns-geschrieben.html oldalon olvasható. Az írás Pécs 2000 éves múltját, multikulturális jellegét, a kulturális főváros projekt nagyszabású invesztícióit és mindezek jövőbeni szerepét hangsúlyozza, illetve bemutatja a város jelképévé vált látnivalókat, továbbá a művészektől és diákoktól hemzsegő ódon hangulatú belvárost.

A cikk szerzője, Jürgen Kanold május elején járt hazánkban az MT Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága és német képviseletének szervezésében. Személyes tapasztalatait pedig nemcsak a cikkben örökítette meg, hanem egy, az ulmi “Donauschwäbisches Zentralmuseum” által szervezett kulturális rendezvényen is, ahol Pécs példáján keresztül kereste a választ arra a kérdésre, hogy “Mi alapján lesz egy városból kulturális főváros?” A pódiumbeszélgetés egyben a múzeumban június 18-án nyíló, és szeptember 5-ig megtekinthető “Pécs – Európa Kulturális Fővárosa 2010” kiállítás beharangozásának is tekinthető.