Sikeres és eredményes volt az MT Zrt. tavaszi kampánya Ausztriában

2010. június 08.
Az euró magyarországi kedvező vásárlóértékét érvként használva a Magyar Turizmus Zrt. az osztrák piacon tavasszal intenzív kampányokat folytatott, amelynek eredményei már érezhetőek is a vendégforgalom további bővülésében. A KSH legfrissebb kimutatása alapján – a tavalyi magas bázis (!) ellenére – idén áprilisban 4 százalékot meghaladóan nőtt a hazai szállodákban regisztrált osztrák vendégéjszakák száma. A tavaszi hónapokban az MT Zrt. bécsi külképviselete sajtóközleményekkel, tanulmányutakkal, online akciókkal, hirdetésekkel, hírlevelekkel és sajtótájékoztatókkal hívta fel az osztrákok figyelmét arra, hogy nyaralásra szánt pénzük Magyarországon könnyen „gyarapítható.” A kampány részeként Ausztria egyik legnépszerűbb és rendkívül dinamikusan fejlődő turisztikai portálján (www.urlauburlaub.at) keresztül is népszerűsítették hazánk árelőnyét, valamint a katolikus ünnepnapok miatt hosszú hétvégékben gazdag májusban a leglátogatottabb osztrák honlapon (www.herold.at) is magyarországi utazásokhoz kedvébresztő összeállítás volt olvasható. A hirdetési akciók keretében turisztikai ajánlatokat böngésző látogatók számára tipp-ajánlóként információs PR-blokk hívta fel a figyelmet arra, hogy az osztrák utazók pénze Magyarországon elköltve – a Bank Austria számításai szerint – 35%-kal többet ér, mint otthon. Az on-line hirdetéseket konkrétan foglalható magyar szállásajánlatok tették hitelessé. Az MT Zrt. ausztriai külképviseletének honlapján (www.ungarn-tourismus.at), a startlapon ugyancsak figyelemfelkeltő banner jelezte a kedvezményes ajánlatokat és a központi üzenetet, amellyel az átlinkeléseknek köszönhetően a tavaszi hónapok alatt, mintegy 800 ezer „virtuális látogató” találkozott. Mint ismert, a Bank Austria elemzése szerint idén is Magyarország számít a legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol egyharmaddal több turisztikai szolgáltatást lehet vásárolni ugyanannyi pénzből, mint a szomszédos Ausztriában. Az MT Zrt. a nyár folyamán tetszetős city-light plakátokat, rádiós hirdetéseket és forgatócsoportokat is „bevet”, hogy az osztrák turisták Magyarországot válasszák. Az üzenet vizuális megjelenését jól szemléltetik az MT Zrt. Minimundus-koncepciója alapján készült grafikák, amelyek jellegzetes hazai tájakba óriás alakokat ábrázolva jelzik: „Magyarországon járva óriásnak érezheti magát a turista.” Az osztrák piacon folytatott turisztikai kampányokról további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/sarok/index.php.