Teljesen új szemléletű akció: Web2, Magyarország a német fiatalok szemével

2010. június 04.

Az MT Zrt. németországi képviselete idén különös hangsúlyt fektet egy újabb fontos célcsoport, a német fiatalok, azaz a jövő generációjának a megszólítására. Mivel az ifjúság körében a hagyományos médiumok mellett/helyett újszerű kommunikációs eszközök veszik át a véleményformálás szerepét, ezért ezúttal három, a korosztályában véleményformáló gimnazista fiú került meghívásra Baden-Württembergből Magyarországra, hogy megismerkedjenek hazánk fiataloknak (is) szóló kínálatával, és élményeikről a modern kommunikációs csatornákat, a közösségi oldalakat felhasználva – pl. Facebook, schuelervz.net, kwick.de – számoljanak be. Az új „médiumok“ használata az országmarketingben azért is rendkívül fontos, mivel a közösségi oldalak a német fiatalok körében évről évre hihetetlen mértékben növekvő népszerűségnek örvendenek. A Facebook pl. Németországban egy év alatt megduplázta felhasználóinak számát, és mára már meghaladja a 9 millió főt. A német diákok körében igencsak népszerű schuelervz.net 2007 februárjában jött létre, és jelenleg az általános és középiskolások 60%-a, azaz több mint 5 millió diák regisztrált az oldalra. Az elsősorban Baden-Württembergben népszerű kwick.de community pedig több mint 1 millió ifjú tagot számlál.

A 3 fiatal május 30. és június 5. között ismerkedik Magyarországgal, úti céljuk Budapest, Balaton és Pécs. A fiúk a fővárosban a BudaBike szervezésében egy félnapos kerékpáros, majd pedig a Riverride-dal egy kétéltű városnézésen vettek részt, majd ellátogattak az Aquaworldbe, valamint a romkocsmákba. A tervezett balatoni programok a rossz időjárás következtében sajnos egy Balaton körüli buszos körutazásra redukálódtak, balatonfüredi és siófoki esti programokkal színesítve. Az utolsó magyarországi állomás Pécs. Európa egyik Kulturális Fővárosát a Babits Gimnázium diákjai mutatják meg a három német gimnazistának, akik a régióban ellátogatnak még Orfűre és Gyűrűfűre. Az ifjú vendégek Orfűn a lovaglást és a barlangászást próbálhatják ki, Gyűrűfűn pedig a magyar íjászattal és kézművességgel kerülhetnek közelebbi kapcsolatba. A dél-dunántúli programot egy drávai kenutúra és a Babits Gimnázium diákjaival közös bográcsozás zárja majd. A fiatalok magyarországi élményeikről blogot írnak, mely többek között a www.ungarn-tourismus.de honlapon, valamint a Facebook-on - http://www.facebook.com/pages/Ungarn-Tourismus/151193413995 - olvasható.