A VOLT Fesztiválon debütált a Fesztiválbusz

2010. július 09.

Június 30. és július 2. között a VOLT Fesztiválon mutatkozott be a nagyközönség előtt a Magyar Turizmus Zrt. és a MOL Nyrt. által az elmúlt héten felavatott Fesztiválbusz. A sokszínű hazai turisztikai kínálatot és a belföldi programokat népszerűsítő nem mindennapi jármű már az első állomásán rendkívül nagy sikert aratott a fesztiválozók körében. A fáradtabb érdeklődők a busz előterében a napernyők árnyékában, kényelmes fotelekben pihenve „térképezhették fel” az MT Zrt. kiadványainak segítségével a VOLT Fesztivál környékét és Magyarország valamennyi turisztikai régiójának kínálatát, a játékos kedvűek pedig a Fesztiválbusz interaktív játékaiban vehettek részt. A legnagyobb sikere a barátság saroknak volt, ahol a fesztiválozók „Találd ki, ki vagy!” játék keretében ismerkedhettek meg egymással, továbbá sokan „beiratkoztak” a Fesztivál Egyetem Földrajz Tanszékére is, hogy számot adjanak vaktérképes „Magyarország-tudásukról”. A játékokban résztvevők az MT Zrt. fesztiválajándékait vihették magukkal.

Akik lemaradtak a Fesztiválbuszról, azok se keseredjenek el, hiszen október végéig még 11 helyszínen várja a busz érdekes programokkal, turisztikai információkkal és kiadványokkal a fesztiválozókat. A jármű következő állomása július 9-11. között a Szegedi Szabadtéri Játékok lesz.

A Fesztiválok Évéről és a Fesztiválbusz egyes állomásairól bővebb információt az alábbi link alatt olvashatnak az érdeklődők: http://fesztival.itthon.hu