Tisza-tavi jégtúrára csábít az MT Zrt. és a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület

2010. január 26.

A Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága és a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület az elmúlt években immár hagyományosan megszervezte a Tisza-tó egyik legkülönlegesebb túraajánlatát kínáló rendezvényét, a Tisza-tavi jégtúrát. Jelenleg még nem alkalmas a tó felszíne a közlekedésre, de figyelembe véve az időjárás-előrejelzést a Társaságok úgy vélik, hogy január 30-án, szombaton a tó sekélyebb vizű területein biztonságosan megszervezhető lesz a rendezvény.

A túra Poroszlón a Fűzfa Pihenőparkból (a település Tiszafüred felőli végénél a 33-as főút mellett) indul 2010. január 30-án, szombaton 10.00 órakor, s mintegy 12-15 km hosszan vezet végig a Tisza-tavi Madárrezervátumon, bejárva a Poroszlói-medence nyáron megközelíthetetlen területeit. A túra várható útvonala a Dühös-lapos – Fás-ér – Szartos – Gólyaorr – Vízi Sétány érintésével halad majd.

Az út speciális felszerelést nem igényel, de téli túrázásra alkalmas réteges ruházat és vízálló lábbeli szükséges, esőkabát és váltóruha pedig jól jöhet. A túra nem teljesítménytúra, a szervezők egy hangulatos baráti kirándulásnak szánják túravezetők segítségével. A részvételi díj750 Ft, melyben egy meleg tea is benne foglaltatik. Egy felnőttel egy gyerek díjmentesen vehet részt a programon.

További információk és a szervezés részletei elérhetők a www.tiszatoinfo.hu és a www.turakozpont.hu honlapokon.