A Balaton a világ 5 legnépszerűbb tava között szerepel az olaszok szerint

2011. június 29.

A www.skyscanner.it lowcost repülőjegy foglalási portál a nyári szezon előkészítéseként, a klasszikus tengerparti nyaralások alternatívájaként ajánlja a tóparti üdüléseket. Ebből az apropóból a világ 5 leghíresebb tavára hívja fel az oldal a figyelmet, melyek között a Balaton is szerepel. A Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviselete is kiemelt termékként kezeli a Balatont, többek között a közel 4 millió nézővel rendelkező Linea Verde televíziós magazin műsor nemrég adásba ment Magyarországról szóló műsorában is találkozhattak az olasz TV-nézők a magyar tengerrel. Az olasz hivatalos hírportállal, az ANSA-val való együttműködésnek köszönhetően, a www.ansa.it olvasói júniusban szintén a Balaton turisztikai kínálatával ismerkedhettek meg, kiemelve a régió kerékpáros turisztikai lehetőségeit.