Pécs 2010 népszerűsítése a Salzburger Nachrichten napilapban

2009. június 25.
A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete által szervezett tanulmányutaknak és sajtótájékoztatóknak köszönhetően az osztrák újságolvasók folyamatosan tájékozódhatnak a jövő évi Pécs 2010 – EU Kulturális Fővárosa projektről. Legutóbb a négyszázezres olvasótáborral rendelkező tekintélyes Salzburger Nachrichten közölt egész oldalas, utazásra ösztönző, kedvcsináló összeállítást Pécsről és Baranya megyéről. A részletes, történelmi- és földrajzi adalékokkal teli, gazdagon illusztrált beszámoló már az idei évben Pécs és környékének meglátogatására invitálja az olvasókat, konkrét kulturális-, gasztronómiai- és wellness programokat is ajánlva a 2010-es EU Kulturális Fővárosába és a megyébe látogató osztrák turistáknak. Az Ausztriában közlekedő intercity és eurocity, valamint a railjet vonatok fedélzeti magazinjaként is szolgáló Bahnmax magazin a közelmúltban Pécs 2010 rovatot indított, hogy az utazóközönség folyamatosan tájékozódhasson a EU leendő Kulturális Fővárosában történtekről. Az osztrák utazók körében igen meghatározó motiváció a kulturális attrakciók meglátogatása. Mint ismeretes, az MT Zrt. a Kulturális Turizmus Évéhez kapcsolódva Ausztriában „Ungarn GrossARTig” címmel szervez egész éves kampányt, amely során a magyar kulturális élet reprezentáns intézményei és programjai mind bemutatásra kerülnek. Az átfogó kampányról további információ az MT Zrt. ausztriai képviseletének weboldalán olvasható.