A GourmetReisen Magyarországon

2010. május 12.

Május 5-7. között a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében a német nyelvterület egyik legkedveltebb gourmet magazinjának szerkesztője és fotósa látogatott hazánkba, hogy közelebbről megismerkedjen a magyar konyha kiemelkedő szereplőivel. Háromnapos magyarországi tartózkodásuk első napján hazánk 10 legjobb étterme közül látogattak el néhányba: Fertőrákoson a Ráspi, Balatonszemesen a Kis Tücsök, majd Viszben a Chateau Visz éttermébe. Másnap Budapest gasztronómiai kínálatával ismerkedtek: megnézték a Vásárcsarnokot, onnan pedig az első Michelin csillagos éttermünkbe, a Costesbe vezetett az útjuk. Délután a BIB Gourmand kitüntetésben részesült éttermeinkbe – Bock Bisztró, Arcade Bistro, Csalogány 26, Restaurant21 – látogattak. Azért, hogy a magyar édességek se maradjanak ki a kínálatból, a vendégek a Váci Desszertszalonba , a Gerbaud Kávéházba, a különleges desszertjeiről híres Onyx Étterembe is betértek, megkóstolták Molnár László kürtőskalácsát, és rétest nyújtottak az Első Pesti Rétesházban. A gasztronómiai túrájukat a Mák Bisztróval és az Alabárdos étteremmel fejezték be, az estét pedig az elegáns Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban töltötték. Utolsó állomásuk Kutason a Hertelendy Kastélyszálló volt. Háromnapos tapasztalataik alapján a két gasztronómiai szakértő nagy lelkesedéssel nyilatkozott a magyar konyha ízvilágáról, kínálatáról, a professzionális fogadtatásról és az emberek kedvességéről. Az MT Zrt. ezúton is szeretne köszönetet mondani közreműködő partnereinek!

Az 50 ezer példányszámban, negyedévente megjelenő, Németországban, Ausztriában és Svájcban terjesztett GourmetReisen magazin az igényes gasztronómiát és gasztronómiai utazásokat kedvelők egyik fontos olvasmánya.