Grillázs Majális Verseny és Vásár a Fesztiválok Évében

2010. május 10.

2010. május 23-án első alkalommal kerül megrendezésre a Grillázs Majális Verseny és Vásár a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a Magyar Grillázs Szövetség szervezésében. A Magyar Turizmus Zrt.-nek a 2010-es Fesztiválok Évében is kiemelt feladatai közé tartozik a gasztronómiai események, fesztiválok kommunikációja a szakmai szervezetekkel együttműködésben. Ennek jegyében a gasztroturisztikai vonzerővel bíró Grillázs Majálist az MT Zrt. Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketing Igazgatósága kiemelten népszerűsíti annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a komoly hagyományokkal rendelkező grillázskészítést. A rendezvényen az érdeklődők a legnevesebb hazai grillázskészítők pörkölt és égetett cukorból készült műalkotásait tekinthetik meg. A szakmai megmérettetésen és kiállításon kívül – melyen 32 versenyző vesz részt – a látogatók meg is vásárolhatják a cukorból készült ehető szobrokat. A majálisozók találkozhatnak zöldség szobrásszal, karamell művésszel, mézeskalács készítővel, de akár bio lekvárt, csokoládét és mézet is vásárolhatnak.

Az esemény egyik küldetése, hogy megismertesse a látogatókkal a kulturált, mértéktartó édességfogyasztást, és felhívja a figyelmet a cukorbetegségre és egészséges életmódra, melynek keretében a vásár egész napján ingyenes vércukorszint és vérnyomásmérést vehetnek igénybe az érdeklődők.

További információ: www.rimoczi-art.hu