Ismét Pécs 2010 EKF a román médiában

2010. május 10.

A Magyar Turizmus Zrt. romániai képviselete 2010-ben kommunikációjában kiemelt figyelmet fordít a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat népszerűsítésére. Ennek jegyében, az MT Zrt. közreműködésében, a Touristica színes szakmai magazin áprilisi számának oldalain az olvasók ízelítőt kaphattak a Pécs 2010 EKF változatos programjaiból, valamint a Dél-Dunántúl régió különleges turisztikai kínálatából. A hirdetés megjelenése szorosan kapcsolódik Pécs városának bemutatkozásához Kolozsváron. (A két város testvérvárosi kapcsolatot ápol egymással.) A május 6-8. között megrendezett színes rendezvénysorozat alkalmából a kolozsváriak betekintést nyerhettek Pécs kulturális életébe. A programok között szerepelt pécsi kézműves mesterek bemutatkozása, fényképkiállítás, hagyományos népzenei és néptáncbemutató, klasszikus zenei koncertek és Zsolnay kerámia kiállítás. A pécsi gasztronómiai jellegzetességek sem hiányoztak, Mátyás király szülőháza előtti téren babgulyást, medvehagymás pogácsát és magyar borokat kóstolhattak az érdeklődők.