Magyarországot ajánlja Európa egyik meghatározó német nyelvű szakmai portálja, a Tourism Insider

2010. május 07.

Danke, Deutsche Bahn! – bevezető mondattal kezdődik a Tourism Insider online magazin Magyarországról szóló cikke, amely a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének hírlevele alapján íródott. Európa egyik meghatározó online szakmai hírlevelét 143 ország (!) turisztikai döntéshozói, vezetői kapják meg.

A magazin eheti kiadásában vezető hírként számol be arról, hogy a német vasutak milyen kedvezményeket biztosítanak utasaiknak, ha Magyarországra, Budapestre váltanak vonatjegyet. A Berlinből, Drezdából és Münchenből naponta közlekedő közvetlen járatokra már 39 euróért lehet venni egy egyszeri útra szóló menetjegyet. Különlegessége az akciónak, hogy kisgyermekek 5 éves korig ingyen utazhatnak szüleikkel vagy nagyszüleikkel. A cikk részletesen méltatja a magyar főváros és a Dunakanyar szépségeit, látnivalóit. Budapestet egy feltörekvő városnak jellemzi, ahol a modern és a régi ötvözete jól megfér egymás mellett, kiemelve ezt az építészeti stílusok tekintetében is, ami különös varázzsal van a látogatókra. A példák felsorolásánál nem maradhatott ki a Lánchíd, a Parlament, a Várnegyed és további nevezetességek sem.