Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Pécs 2010 német kampány: újabb újságírók Pécsett

2010. május 25.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete és Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága ezúttal azokra a témákra koncentrálva szervezte újabb újságírói tanulmányútját, amelyek 2010 után is vonzóvá tehetik Pécset a német turisták számára. A négynapos út során ezért a Duna-menti svábok élete, jellegzetes ételei, valamint a környék remek borai álltak a középpontban, de a Zrt. által 2010-re meghirdetett Fesztiválok Éve – különös tekintettel a gasztronómiai rendezvényekre – sem merült feledésbe. A lelkes csapat, amelynek jó kedvét a kifejezetten rossz idő sem vette el, járt a Stifolder Fesztiválnak otthont adó Fekeden, valamint Geresdlakon, a Gőzgombóc Fesztivál „hazájában“, ahol a résztvevők megkóstolhatták a helybéli svábság jellegzetes ínyencségeit. Villányban a leghíresebb borászokkal találkoztak az újságírók, akik emellett természetesen Pécs legfontosabb nevezetességeivel, valamint Harkánnyal és Moháccsal is megismerkedtek.

Ezúttal a Stuttgart környékéről érkező Esslinger Zeitung és Badische Neueste Nachrichten, illetve a Saarbrücker Zeitung és most először a német borászok között igazi szaktekintélynek számító Weinwelt magazin képviselőit látta vendégül az MT Zrt.

A Zrt. németországi képviseletének intenzív kampánya következtében számos cikk jelent már meg Pécsről, melyek a http://www.ungarn-tourismus.de/ueber-uns-geschrieben.html oldalon olvashatóak.