Pécs divatba jött Németországban

2010. május 11.

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete és Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága jóvoltából két éve intenzív előkészítő munka folyik a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt népszerűsítésére. Már 2009-ben is 50 fő körül járt azon szakemberek és zsurnaliszták száma, akik megismerkedhettek a kulturális főváros terveivel, illetve a projektet előkészítő munkákkal. Ezen nagysikerű és jelentős sajtómegjelenést biztosító bejárások után (80 generált nagyobb cikk vagy interjú a német médiában), több egyéni tanulmányút mellett az idei évben is járt egy újságírói csoport a régióban, azonban a jelentős túljelentkezés miatt újabb utat kellett indítani. A hétvégén lezajlott tanulmányút keretében a nyolcfős csoport az EKF programok mellett olyan turisztikai vonzerőkkel ismerkedett meg, mint a busómaszk-faragás, vagy az európai hírű villányi borok. A képviselet által megbízott médiaügynökség jóvoltából a túrán részt vevő újságírók csak olyan médiumokat képviseltek, amelyek olvasói tábora többszázezer fős. Németországban a szezon kezdetével szinte napi rendszerességgel jelennek meg hírek a pécsi kulturális eseményekkel kapcsolatban, amelyek a www.ungarn-tourismus.de oldalon olvashatók.