A Tisza-tavi régió ökoturizmusa a The Independent on Sunday hetilapban

2010. május 26.

Adrian Phillips, a Bradt Travel Guide Budapest és Bradt Travel Guide Hungary írója (az utóbbit a British Guild of Travel Writers az Év Legjobb Útikönyve díjjal jutalmazta), legutóbbi Magyarországon tett utazása alkalmával a Tisza-tavi régióban fellelhető természeti kincsekkel ismerkedett meg. Útját a Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete segítette. Utazása közben szerzett tapasztalatait a május 23-án megjelent The Independent on Sunday népes olvasótáborával osztotta meg. Adrian a cikkben bemutatja a tó keletkezését, a csodálatos Tisza-tavi élővilágot horgászkalandján keresztül, míg a tó gazdag élővilágát egy mesés Disney filmhez hasonlítja. Kiemeli a régió ökoturisztikai fejlesztéseit és az itt található egyedi madárfajokat, gémeket, kócsagokat, fakopáncsokat és persze a ritkaság számba menő fekete gólyát. Megízleli a helyi gasztronómiai specialitást, a harcsából készült halászlét, írását pedig a térség ökoturizmusban betöltött jövőbeni fényes szerepével fejezi be.

A The Independent on Sunday egy minőségi lap, mely minden vasárnap 155.000 példányszámban jelenik meg, és valamivel több mint 600.000 fős olvasótáborral büszkélkedhet. Az újság weboldalának 10 milliós olvasóköre van, és 44.7 millió ráklikkelést regisztrálnak havonta. Az újságot 1986-ban alapították, és az egyik legfiatalabb országos napilap az Egyesült Királyságban.

A teljes cikk a következő linken érhető el: http://www.independent.co.uk/travel/europe/if-the-nightingales-would-just-pipe-down-1980364.html