A Budapesti Fesztiválközpont és a Magyar Turizmus Zrt. az egyik legjelentősebb osztrák hírportálon keresztül is toborozza az osztrák turistákat

2010. március 08.
A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete és a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. március elejétől, egy hónapon át tartó intenzív on-line kampányt indított Ausztriában, az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) programjainak megismertetése érdekében. Ausztria egyik legismertebb hírportálja, a havi mintegy 5 millió látogatóval (!) rendelkező www.NEWS.at olvasói és böngészői négy teljes héten keresztül találkozhatnak a budapesti tavaszünnepre invitáló hirdetésekkel, részletes kedvcsináló szerkesztőségi tudósításokkal, valamint a BTF rendezvényeire direkt helyfoglalást és interaktív programkeresést lehetővé tevő – képekkel is gazdagon illusztrált – diashow-val. Ez utóbbi kreatív, on-line összeállítás lehetővé teszi az MT Zrt. www.youtube.com weboldalon tárolt imázsfilmjeinek megtekintését, valamint szállásajánlóval is szolgál a március végéig tartó budapesti forgalomélénkítő kampány (www.budapestwinter.com – BWI) keretében. A diashow szabadon továbbküldhető ismerősöknek, barátoknak, ezzel is növelve a potenciális osztrák érdeklődők körében a Budapestre invitáló üzenet célba jutását. Mint ismert, a február 10-i nagyszabású bécsi sajtótájékoztatójával Ausztriában hivatalosan is kezdetét vette a Fesztiválok Évének külföldön történő népszerűsítése. A témaév ausztriai promóciója szerves része az MT Zrt. bécsi irodája által koordinált, immáron második éve sikeresen tartó Ungarn GrossARTig (Magyarország nagyszerű) kulturális kampányoffenzívának. A mostani online BTF kampány főbb elemei megtekinthetőek itt: http://www.news.at/channels/120/main.shtml. Az elmúlt napokban a NEWS.at kultúra rovatának látogatottsága az Oscar-díjátadás osztrák érintettsége miatt kiemelten magas volt.