Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Elindult a Virágzó Nyugat-Dunántúl kampány

2010. március 10.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

2010 tavaszán a Nyugat-dunántúli turisztikai régió a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő verseny szelleméhez csatlakozva a régió virágos értékeinek felfedezésére invitálja a turistákat. A „Virágzó Nyugat-Dunántúl” elnevezésű kampány keretében a régió számos szálláshelye kínál kedvezményes csomagajánlatot, emellett virágzó Natúrpark, Nemzeti Parkok és arborétumok, valamint a virágokhoz kötődő rendezvények is várják a régióba látogató vendégeket. A Magyar Turizmus Zrt. külön kiadványt is készített a kampányra, amely elérhető többek között a MOL kutaknál, kiállításokon és EST pontokon.

Amint arról korábban hírt adtunk, idén 17. alkalommal hirdették meg a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő versenyt, amelyben Nyugat-Dunántúl előkelő helyet mondhat magának, hiszen az 1994 óta hazánkban is megrendezésre kerülő versenyben a régió hét települése nyerte el a „legvirágosabb település” címet: Győr, Ivánc, Szombathely, Bük, Gelse, Sopron és Lipót.

Virágzó Arborétumok

A Nyugat-Dunántúl régiónba érkező turista a települések mellett sok virágzó pontot talál: arborétumokban, natúrparkokban, Nemzeti Parkokban, erdőkben, réteken és völgyekben gyönyörködhet a természet egyik legszebb ajándékában. A Vas megyében fekvő Kám község határában találjuk a Jeli Arborétumot, a Nyugat-Dunántúl egyik legszebb növénygyűjteményét, ahová a legtöbb látogatót a rododendron tömeges virágzása vonzza májusban és júniusban. (http://szherdeszet.hu) Rododendronokban a Szombathely északi részén lévő, mintegy 2500 növényfajt számláló Kámoni Arborétumban és a Zalaegerszeg déli oldalán elterülő Azáleás-völgyben is gyönyörködhetünk. Ez utóbbiban az azálea-virágzás is különleges tavaszi élményt ígér. (www.zalaegerszeg.hu). Körmend és Horvátnádalja között a Rába-Pinka árterében feltöltődő holtágak ölelésében a Dobogó erdő, Vas megye egyik legjelentősebb tőzikés erdeje várja a kirándulókat, ahol márciusban mintegy ötmillió virágzó tőzike pompás látványában gyönyörködhetünk.

Kedvezményes szállásajánlatok

A Nyugat-dunántúli régióban a „Virágzó Nyugat-Dunántúl” kampány keretében 13 település 37 szálláshelye várja kedvezményes csomagajánlatokkal a vendégeket. A virágos környezetben pihenni vágyók vendégházak, apartmanok, panziók, három- és négycsillagos szállodák csomagajánlatai között válogathatnak. A csomagajánlatok számos vonzó, pihentető szolgáltatással biztosítják a vendégek felüdülését, kikapcsolódását, élményteli pihenését a „virághíres” régióban. További információ a szálláshelyekről: www.nyugatdunantul.info