Magyarország turisztikai kínálata németországi regionális rendezvényeken

2010. március 05.

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete a korábbi években már jól bevált módón részt vett több, a magyar beutaztató szakma számára fontos német rendezvényen, házi vásáron. A Társaság a sikeresnek bizonyult akciósorozatot február elején Halleban kezdte meg, ahol turisztikai kiadványokkal segítette a látogatók konkrét foglalását a rendezvény házigazdájánál, a Sachsen- Anhalt Tours-nál. Az egynapos eseményre 3000 vendég látogatott ki, az érdeklődők elsősorban balatoni, budapesti és kúra utakat kerestek. Az elmúlt héten két rendezvény is párhuzamosan zajlott: Lipcsében a Paunsdorf bevásárló központban a 7. Reisebörse-t rendezték meg, amelynek keretében több mint 100 kiállító, utazásszervező, szálloda és nemzeti turisztikai szervezet tájékoztatta a bevásárló központ vendégeit. Az esemény méretére jellemző, hogy a két nap alatt közel 100.000 vendéget regisztráltak a helyszínen, amelyen ez alkalommal a drezdai Salamon Reisen irodával közös standon tájékoztatta az utazást kedvelő látogatókat az MT Zrt. A rendezvényen magyar részről részt vett még a Danubis Hotels Zrt. is.

Thüringia tartományban a Schumacher utazási iroda weimari rendezvényén jelent meg az MT Zrt. Az eseményt megközelítőleg 20.000 érdeklődő kereste fel, akik a nagy népszerűségnek örvendő hazai általános információk és kiadványok mellett, kihasználva a rendezvényre biztosított kedvezményeket, konkrét magyarországi utakat is foglaltak.