Pécs kitárja kapuit a Svenska Dagbladet svéd országos napilap olvasóinak is

2010. március 05.

A 200 ezer példányszámban megjelenő svéd országos polgári napilap, a Svenska Dagbladet hasábjain Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosával ismerkedhettek meg március 4-én az olvasók. A lap kulturális újságírója 2009-ben a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében kereste fel a várost. A tanulmányút nyomán „Pécs kitárja kapuit mindenkinek” címmel megjelent cikk röviden bemutatja Pécset, annak történelmét, beszámol a felújításokról és az új beruházásokról, megemlíti a Széchenyi teret, a dzsámit és az EKF programokat is. Az újságíró ír a Zsolnayról, a Cella Septichora-ról, Janus Pannoniusról, megemlíti az egyetemet és azt, hogy ott sok svéd és norvég diák is tanul. „A délnyugat-magyarországi romantikus kisváros Pécs, Európa egyik Kulturális Fővárosa az idén. Multikulturális egyetemi város 2000 éves hagyományokkal. A szomszéd országok hatása is érződik, és ez tükröződik a kulturális fesztiválprogramokon is.”

Az összeállításból az olvasók utazási tippeket is kaphatnak, továbbá az újságíró a pecs2010.hu linket is figyelmükbe ajánlja.

A szerző hamarosan a Villányról készített cikkét is publikálja.

A Pécsről készített összeállítás az alábbi link alatt tekinthető meg: http://www.svd.se/resor/nyheter/pecs-oppnar-sina-portar-for-alla_4344707.svd