Pécs a legrangosabb olasz turisztikai magazinokban

2010. március 10.

A Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviseletének együttműködésében több Pécsről szóló melléklet jelent meg az elmúlt időszakban az olasz turisztikai sajtóban. A Qui Touring újság – amely a Touring Club Italia 500.000 fős, gyakran utazó tagjainak szóló utazási magazinja – februári száma ismerteti Pécs látnivalóit és információt nyújt az EKF 2010 rendezvénysorozatról. A Viaggi di Repubblica, a Repubblica országos piacvezető napilap színes heti magazin melléklete pedig 6 oldalas összeállításban ismerteti meg az olvasókkal a város nevezetességeit.

A KSH előzetes adatai szerint az olasz vendégek 2009-ben mintegy 14%-kal több, összesen 6.177 vendégéjszakát töltöttek el a Dél-Dunántúl turisztikai régió kereskedelmi szálláshelyein, az előző évhez képest.