Pécs2010 Nagy-Britannia legnagyobb heti magazinjának, a The Telegraph hasábjain

2010. március 01.

Pécset, Európa Kulturális Fővárosát mutatja be Nagy-Britannia legnagyobb példányszámban megjelenő heti magazinja, a 850 ezres példányszámú The Telegraph, valamint annak internetes oldala. Nigel Tisdall újságíró tavaly a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Kft., a Danubius Hotel Palatinus és a Travel4You transzfercég közreműködésében ismerkedett meg a város turisztikai kínálatával. A cikk részletesen bemutatja Pécs nevezetességeit, kitérve az EKF programsorozat keretében megvalósuló főbb projektekre és a brit utazók számára hazánkban tapasztalható igen kedvező ár-érték arányra. A várost a brit utazóknak mint könnyen megközelíthető új desztinációt mutatja be, és megemlíti a budapesti városlátogatással való kedvező kombinálhatóságát. Említést tesz még többek között a Dél-Dunántúl régióban tapasztalható mediterrán országokhoz hasonló klímáról, a villányi borvidék szépségéről és Pécs város cukrászdáinak ízletes kínálatáról is.

A teljes cikk a következő linken érhető el: http://www.telegraph.co.uk/travel/artsandculture/7298206/Pecs-Hungarian-rhapsody-in-a-European-Capital-of-Culture.html