Pécs2010 a román turisztikai sajtóban

2010. március 01.

A Magyar Turizmus Zrt. romániai képviseletének tájékoztatása, hírlevelei nyomán „Európa Kulturális Fővárosai megnyitották kapuikat” címmel az országos turisztikai lapban, a Traveller Magazinban rendkívül pozitív hangvételű, Pécsre csábító írás jelent meg.

„Idén Magyarország és Törökország ünnepi ruhába öltözve különleges turisztikai ajánlatokkal várja a látogatókat. (...) A Határtalan város 2010-ben a sokszínűségről, a multikulturális jellegről szól” - hangzik el a cikkben. Az írás röviden bemutatja Pécset, és felhívja a figyelmet a főbb kulturális eseményekre, mint a Pécsi Tavaszi Fesztivál, a Nemzetközi Cirkusz- és Utcaszínházi Fesztivál, a Magyar Fúvószenei Nagydíj, Nemzetközi Zenei Verseny és Fesztivál, Zsolnay porcelán kiállítás, és meghívja olvasóit egy látogatásra.

A magazinnak 17.500 olvasója van.