Pécsre invitál a dán Soendag női magazin

2010. március 10.

Négyoldalas cikk jelent meg a dán Soendag női magazinban Pécsről, Európa egyik Kulturális Fővárosáról. A cikk megírásához az újságíró hölgynek a Magyar Turizmus Zrt. nyújtott segítséget. Az összeállítás részletesen ismerteti Pécs történelmi, kulturális, művészeti és tudományos hagyományait. Bemutatja többek között a Cella Septichora Látogató Központot, a séta közben lépten-nyomon előbukkanó török kori emlékeket, a főtéren álló Gázi Kászim pasa dzsámiját, a Zsolnay Múzeumot, illetve az ezeréves Pécsi Püspökség négytornyú Szent Péter Bazilikáját.

Külön felhívja a figyelmet arra, hogy Pécs 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli, ezért több mint 200 program kerül az idén megrendezésre, mint pl. a Pécsi Tavaszi Fesztivál, a Pécsi Szabadtéri Játékok és a Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál.

Az újságíró az olvasók figyelmébe ajánlja a www.pecs2010.hu honlapot, ahol bővebb információt találhatnak az érdeklődők a városról és az EKF programokról is. A gasztronómia kedvelőinek figyelmébe több éttermet, a vásárolgatni vágyóknak pedig az áruházakat és a havonta egyszeri alkalommal, vasárnapon megrendezésre kerülő hagyományos piacot ajánlja.